aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

Netwerk tussen XP en Vista

Je spreekwoordelijke ei kwijt? Of weet jij waar Yatpo tegenwoordig uithangt? Het Café van Mario is 24/7 open. Powertools kick ass!

Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Moonstrike » 15 feb 2008 22:12

Hoe moet je nou eigenlijk een netwerk tussen Vista en XP opzetten, want ik heb al wel wat geprobeerd maar dat lukte niet.En hoe maak ik op xp de printer ook toegankelijk voor het netwerk?
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor KillerSponge » 16 feb 2008 01:13

Netwerk zou gewoon automatisch moeten gaan. Dat het ook werkt is uiteraard niet gegarandeerd, netwerken zijn één van de grootste ICT mysteries :P

Printer delen is heel simpel, gewoon in t configuratiescherm bij printers.
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Stefan » 16 feb 2008 18:20

Probeer hier anders een antwoord te vinden op je vraag. Het antwoord moet er wel tussen staan want ik heb dat ooit eens opgelost alleen kan de link niet vinden: http://forum.tipsentrucs.nl/index.php?c=4

Mocht ik de link vinden dan laat ik het weten

Groet Steef 8-)
Opzoek naar een webdesigner? http://webtilize.net/
Avatar gebruiker
Stefan
wmpr
 
Berichten: 406
Geregistreerd: 27 dec 2007 14:08
Woonplaats: Ter Aar

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Moonstrike » 16 feb 2008 20:37

Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Stefan » 16 feb 2008 21:54

Jah die zou je ook kunnen gebruiken, die ik bedoelde is bijna hetzelfde. Maar dat was ook opgelost aan de hand van dat bovengenoemde topic
Opzoek naar een webdesigner? http://webtilize.net/
Avatar gebruiker
Stefan
wmpr
 
Berichten: 406
Geregistreerd: 27 dec 2007 14:08
Woonplaats: Ter Aar

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Derk » 17 feb 2008 15:16

Een netwerkje maken tussen vista en XP doe ik thuis altijd door de kabel in het gat te steken en dan werken maar...

In het netwerk heb ik een DHCP servertje hangen die IP adressen uitgeelt en een gateway en DNS geeft voor internet... Met andere woorden, een standaard router :P

Ik had niks geen problemen. Gewoon inpluggen en het werkte.
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Moonstrike » 17 feb 2008 17:04

Ik bedoel dus dat je bestanden kan delen...
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Moonstrike » 17 feb 2008 18:10

Ik heb ze zelfs alle2 op dezelfde werkgroep gezet maar ze zien elkaar niet:S
EDIT: Nu ziet xp vista wel maar vista xp niet :|
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor KillerSponge » 17 feb 2008 20:10

Prachtig systeem, dat netwerken... Bij ons thuis werkt dat ook voor geen meter, maar waarom? Joost mag t weten... :P
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Derk » 17 feb 2008 20:46

dan doe je op beide een mapje delen en dan naar \\192.168.1.xxx\mapje en dan werkt dat ook perfect...
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor KillerSponge » 17 feb 2008 21:10

Naja, hier dus niet. Dan kan ie 'm niet vinden of heeft ie geen toegang... Voorbeeldje: mijn laptop ziet mijn desktop niet (zowel onder ubuntu als windows). Mijn desktop ziet mijn laptop perfect. :x
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Moonstrike » 17 feb 2008 21:36

Derk schreef:dan doe je op beide een mapje delen en dan naar \\192.168.1.xxx\mapje en dan werkt dat ook perfect...

Hoe kom je achter die xxx? Iig niet met ipconfig.
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor KillerSponge » 17 feb 2008 21:42

Waarom niet met ipconfig? :?
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Moonstrike » 17 feb 2008 22:23

Ik zie het nergens staan: Afbeelding
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor KillerSponge » 17 feb 2008 23:44

Ik zie het zo staan hoor :|

10.0.0.150
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Moonstrike » 18 feb 2008 15:22

Derk zei anders dit
Derk schreef:dan doe je op beide een mapje delen en dan naar \\192.168.1.xxx\mapje en dan werkt dat ook perfect...

Ik dacht dus dat dat overal het zelfde was behalve die xxx-jes
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor KillerSponge » 18 feb 2008 16:52

Het adres voor thuisnetwerken is vrijwel altijd 192.168.xxx.xxx, maar wil ook nog wel eens 10.0.xxx.xxx zijn.
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor frizzy » 18 feb 2008 18:17

Hamachi? :')
frizzy
wmpr
 
Berichten: 4261
Geregistreerd: 20 sep 2006 16:03
Woonplaats: Boskoop :D

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor KillerSponge » 18 feb 2008 20:12

Hamachi is 5.xxx.xxx.xxx.
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Derk » 18 feb 2008 20:13

10.xxx.xxx.xxx is van origine niet bedoelt voor thuisnetwerken en wordt daarom ook bijna nooit gebruikt in personal routers. Deze range is enorm en heb je helemaal niet nodig. Zelfs in bedrijven met meer dan 2500 computers gebruiken ze deze niet.

192.168.xxx.xxx wordt meestal gebruikt in een thuisnetwerk, en dan met subnetmask 255.255.255.0. Dat wil zeggen dat alleen de laatste xxx variabel is. Als je deze range wilt uitbreiden kan je bijf 255.255.127.0 doen. Dan kan je 127*254 adressen gebruiken.

Het is normaal om bij 10.xxx.xxx.xxx een subnet van 255.0.0.0 te gebruiken. Voor 192.168.xxx.xxx gebruik je normaal gesproken 255.255.255.0. Dit zijn zogezegd ongeschreven regels. Heb dit op school moeten leren, zit dit dus niet terplekke te verzinnen :P

Hamachi is idd 5.xxx... wat ovirgens Franse IP adressen zijn.
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor KillerSponge » 18 feb 2008 20:17

Best ernstig, hamachi heeft dus 255^3=16.581.375 IP-adressen. 16,6 miljoen IP-adressen :P
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor libia » 18 feb 2008 21:41

je kunt als het goed is ook in je router config precies zien welke computers er zijn aangesloten en wat hun ip is ;)
Avatar gebruiker
libia
wmpr
 
Berichten: 4149
Geregistreerd: 23 okt 2005 14:14
Woonplaats: Alphe!!

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor KillerSponge » 18 feb 2008 21:57

Dat moet je router maar net ondersteunen. Veel routers doen dat niet :P
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor libia » 18 feb 2008 22:01

tsss wat een baggerkwaliteit! :stfu:
Avatar gebruiker
libia
wmpr
 
Berichten: 4149
Geregistreerd: 23 okt 2005 14:14
Woonplaats: Alphe!!

Re: Netwerk tussen XP en Vista

Berichtdoor Derk » 19 feb 2008 21:09

Hmmm, bij deze dus een wijze les, koop een dure asus of een dure linksys waar je linux op kan draaien, daar kan je alles mee ;)
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten


Keer terug naar Café di Mario



cron