Pagina 1 van 1

MemoryFox

BerichtGeplaatst: 10 jan 2010 08:48
door Krassie
Voor de mensen waarbij Firefox soms 100% cpu-kracht vraagt kan MemoryFox soelaas brengen:

ZDNet schreef:MemoryFox is een experimentele browseruitbreiding die niets meer of minder doet dan het geheugen verminderen dat Firefox inneemt. Dat is bijzonder handig voor wie de browser op lichte toestellen (bijvoorbeeld minilaptops) gebruikt, maar evenzeer voor intensieve gebruikers de de hele dag door meer dan tien tabbladen laten openstaan.


http://www.zdnet.be/downloads/111623/memoryfox-1-3/

Re: MemoryFox

BerichtGeplaatst: 10 jan 2010 12:20
door Remi
Alleen een beetje dat er speciale add-ons van derden moeten komen om het geheugen gebruik in de hand te houden. Ik vind dat de ontwikkelaars dat gewoon er zelf voor moeten zorgen dat het binnen de perken blijft. Ik ken genoeg mensen die van firefox zijn afgestapt juist door het gigantisch geheugen verbruik. En op mac zit er nog steeds ergens een memory leak.
Dus ik denk dat ze even goed de armen uit de mauwen moeten steken bij firefox.

Re: MemoryFox

BerichtGeplaatst: 10 jan 2010 12:36
door KillerSponge
Ik zou zeggen, duik in de source en submit een patch :D

Stiekem denk ik dat al dat geheugengebruik wel ergens goed voor zal zijn, anders zouden ze het nu toch al wel veranderd hebben...

Re: MemoryFox

BerichtGeplaatst: 20 jan 2010 19:10
door Derk
Is het niet zo dat FF bepaalde dingen onthoud die het afleid uit andere dingen die het onthoud? Bijvoorbeeld, FF weet de source, dan hoef je niet te onthouden hoe de gerenderde pagina er uit ziet. Echter maakt dat het systeem wel snel als je dat wel doet. Ik denk dat deze plugin dergelijke dingen eruit plukt.