Pagina 1 van 1

Google Phone - Nexus One

BerichtGeplaatst: 06 jan 2010 21:04
door Krassie
Jajaja, hij is er dan toch, nog niet in de benelux maar toch:

Afbeelding

http://www.techzine.nl/nieuws/22204/goo ... anden.html

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 06 jan 2010 21:49
door KillerSponge
Stiekem is t gewoon een HTC phone met een ander stikkertje.

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 06 jan 2010 21:54
door Krassie
Dat is wat ik er ook van dacht, gewoon idioot...

Is naar mijn idee, vrij laag van google, en slimme marketing van HTC...

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 07 jan 2010 08:45
door DoubleJ
Krassie schreef:Dat is wat ik er ook van dacht, gewoon idioot...

Is naar mijn idee, vrij laag van google, en slimme marketing van HTC...

Google is een bedrijf dat zich specialiseert in software. HTC is een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van telefoons en naar mijn mening doen zij dat erg goed.

Het is niet ongewoon dat een ander bedrijf de hardware ontwikkeld voor een bedrijf dat het uitbrengt.

Kijk naar de Apple iPhone, Foxconn is namelijk de producent van de telefoons en niet Apple zelf. Tuurlijk hebben de bedrijven bij dergelijke ontwikkel samenwerking wel veel inbreng over de telefoons.

Ik zie hier dus niet het punt dat jullie proberen te maken over dat Google laag zinkt en HTC zichzelf promoot.

Ik zelf denk dat Google in samenwerking met HTC hier een zeer degelijke telefoon op de markt brengt, ik weet nog niet hoe hij hier in NL geprijsd zal worden maar ik denk dat de genoemde prijzen voor Amerika zeer schappelijk zijn als je kijkt naar de technische specificaties van het toestel.

Mocht ik gaan overstappen naar een smartphone, dan zal deze telefoon dan ook zeker bij het lijstje te overwegen telefoons komen.

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 07 jan 2010 10:00
door Krassie
Ja maar de iPhone is een unicum, ik heb zo iets van als je nu op een gewone htc android zet heb je ook een "google phone"

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 07 jan 2010 11:01
door KillerSponge
Ik vind het meer raar dat deze telefoon zoveel meer aandacht krijgt dan alle andere android phones :P

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 07 jan 2010 12:30
door DoubleJ
Krassie schreef:Ja maar de iPhone is een unicum, ik heb zo iets van als je nu op een gewone htc android zet heb je ook een "google phone"

Unieke aan deze phone is dat google zelf de GUI heeft ontwikkelt, waar andere ontwikkelaars hun eigen GUI maken.

Kijk naar HTC zelf die zijn Windows interface en Android interface op elkaar probeert te laten lijken, of ze lijken al op elkaar.

Verder is het inderdaad een HTC, en het ontwerp straalt dat ook wel degelijk uit, echter moet je je wel bedenken dat Google op het gebied van hardware niet goed is. Zij zijn een bedrijf dat software schrijft en diensten via het WWW aanbied, hardware of behuizingen voor telefoons ontwikkelen doen ze bij google niet.

Apple is een bedrijf dat ook hardware van huis uit ontwikkelt.

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 07 jan 2010 12:36
door Krassie
Ja ok, vind het dan juist wat overroepen dat iedereen van de google phone spreekt, je kan beter zeggen een htc telefoon in samenwerking met google...

Het is alsof ik een auto zou gaan kopen; langs alle kanten Krassie plakkers plak, en een Krassie gps er instop fzo, dat het een Krassie-merk-auto is :P

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 07 jan 2010 16:39
door Remi
Ja, maar het grote verschil is dat Google dit wel op de markt zet als hun telefoon.
Dus als jij op je auto krassie stikkers plakt en deze ook op de merk brengt als een krassie auto dan heb je een krassie auto. Dit gebeurd dus ook wel degelijk bij een hoop autos. Neem bijvoorbeeld de Opel Antara en de Chevrolet Captiva.

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 07 jan 2010 17:02
door Krassie
Mjaa; ok dat verwacht je dan mss, maar toch niet van zo'n gigant als Google?

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 07 jan 2010 17:19
door Remi
Juist wel van Google, grote bedrijf, veel geld en een naam.
En juist die naam is het waarmee ze kunnen concurreren met Apple. Al zou het niet de "Google Phone" heten, maar gewoon een HTC Diamond ofzo, dan zou de verkoop stukken minder zijn. Mensen herkenen Google en verbinden dat met een goed product omdat de naam bekend is.

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 07 jan 2010 17:21
door DoubleJ
Krassie schreef:Mjaa; ok dat verwacht je dan mss, maar toch niet van zo'n gigant als Google?

Ik denk dat mijn punt je niet helemaal duidelijk is geworden. HTC heeft in opdracht van Google een telefoon ontwikkelt, waarop zij de gebruikers-interface/software hebben ontwikkelt.

Google heeft voor deze aanpak gekozen omdat zij simpelweg de kennis niet in huis hebben om een telefoon te ontwikkelen, maar wel de kennis om de software voor de telefoon te ontwikkelen en genoeg kennis hebben om hun wensen duidelijk te maken. Ze hadden natuurlijk daar ook een hele partij mensen voor kunnen inhuren om een dergelijke telefoon voor hun te ontwikkelen en deze dan bijvoorbeeld laten produceren door een extern bedrijf, ala de aanpak van Apple.

Ik snap niet waarom er in dat geval niet een stempel "Google phone" opgezet mag worden. Deze manier van samenwerking is namelijk in de elektronica branche de normaalste zaak van de wereld. Van de apple iPhone is het enigste wat apple gedaan heeft componenten van andere fabrikanten samenvoegen in een eigen ontworpen behuizing en deze van software voorzien. het is helemaal geen iPhone, eigelijk is het een Foxconn geproduceerde phone met hardware van derde partijen, maar dat zeg je ook niet.

De Nexus one is gewoon een Google Phone, en Google Phone is niet eens de echte naam, het is gewoon de Nexus One.

Denk dat ik daarmee dergelijke discussie van mijn kant afsluit omdat mijn visie wel duidelijk mag blijven.

Verder ook nog leuk is dat Google zijn eigen YouTube kanaal heeft opgezet voor deze telefoon. Ik heb nu een aantal van die filmpjes bekeken en moet zeggen dat ik de phone aardig goed vindt.

Aantal dingen die ik beter aan deze telefoon vind dan bijvoorbeeld aan de iPhone:
  • Custom home screens: Niet wanneer je je telefoon unlocked dat je alleen maar een packet applicaties hebt die je kan ordenen, maar dat je meerdere home screens kan maken met zowel applicaties/links maar ook met handige widgets. En het feit dat alle Apps bij elkaar staan onder 1 application menu(en ja deze heeft inderdaad veel weg weer van de App interface van de iPhone).
  • Naar beneden sliden voor notifications: als er een notification icoon boven in staat, slide je het naar beneden en heb je gelijk een compleet overzicht van alles wat nieuw is qua berichten en dergelijke, bij de iPhone moet je overal door heen en op de rode rondjes met getal letten(voor zover ik weet is dat enige manier van notifications).

Enige reden dat mijn voorkeur nog steeds naar een iPhone uit gaat is omdat het scala aan applications dat voor de iPhone beschikbaar is, nog steeds beter past bij de eisen die ik aan een telefoon stel, dan wat de Nexus One tot zijn beschikking heeft. Echter moet ik zeggen dat ook het aantal beschikbare Apps voor Andriod snel stijgt en daar ook steeds meer tussenkomt waar ik naar op zoek ben.

Ik denk dan ook dat Google met deze telefoon een zeer goed alternatief voor de iPhone neerzet.

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 07 jan 2010 17:41
door Krassie
Je standpunt was me al duidelijk en ik begrijp het zelfs goed, maar toch heb ik iets van ... Voor mij blijft de telefoon de hardware XD, en apple heeft dat dus degelijk zelf gedaan qua samenstelling. Dat is ook zo met de pc's ze zitten vol intel, etc, maar toch noem je het een hp, een toshiba of whatever? en wat je er opzet van software is maar bijzaak vind ik van het merk, je hebt ook nokia's met windows dachtek, ...

Re: Google Phone

BerichtGeplaatst: 25 jan 2010 19:17
door Krassie
De Nexus One van Google censureert bepaalde Engelstalige vloekwoorden. Bij de spraakherkenning van de telefoon worden sommige woorden niet vertoond op het scherm.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail ... 0125112117

Re: Google Phone - Nexus One

BerichtGeplaatst: 25 jan 2010 19:57
door KillerSponge
Ik vind het wel grappig :P En ik kan het me opzich wel voorstellen. Zou alleen wel mooi zijn als je t uit kan zetten.

Re: Google Phone - Nexus One

BerichtGeplaatst: 28 jan 2010 02:41
door Derk
achterlijk, laat mij gewoon lezen wat ik ontvang -_-

Re: Google Phone - Nexus One

BerichtGeplaatst: 28 jan 2010 21:23
door KillerSponge
Dit was toch alleen bij spraakherkenning?

Re: Google Phone - Nexus One

BerichtGeplaatst: 28 jan 2010 22:35
door Remi
Ja, dat dacht ik ook. Alleen bij spraakherkenning. :geek: