Pagina 1 van 1

problemen met verschillende resoluties

BerichtGeplaatst: 28 okt 2006 16:47
door Lefty
Ik heb een afbeelding (1024 x 768) gebruikt voor een wenbsite. In andere resolutie ziet dit er niet uit. Is er een manier dat dit automatisch wordt aangepast aan de resulutie van degene die de website gebruikt.

Wie heeft er een oplossing.

Re: problemen met verschillende resoluties

BerichtGeplaatst: 28 okt 2006 18:26
door frizzy
Lefty schreef:Ik heb een afbeelding (1024 x 768) gebruikt voor een wenbsite. In andere resolutie ziet dit er niet uit. Is er een manier dat dit automatisch wordt aangepast aan de resulutie van degene die de website gebruikt.

Wie heeft er een oplossing.

%en gebruiken? Joker

BerichtGeplaatst: 28 okt 2006 20:53
door KillerSponge
Je kan javascript gebruiken om de resolutie van een bezoeker te bepalen, maar dat is allemaal erg omslachtig. Het beste kun je de afbeelding opsplitsen en met procenten de site rekbaar maken.

BerichtGeplaatst: 29 okt 2006 08:48
door Derk
Een makkelijkere oplossing:
Neem je achtergrondplaatje en maak er een fade in van je plaatje naar gewoon grijs. Maak vervolgens je achtergrondkleur in je document grijs, en zorg ervoor dat je plaatje zich niet herhaalt (dit kan met CSS/HTML maar ik weet niet hoe....)
Als je dan een grotere schermresolutie hebt (zoals ik) dan zie je onder en rechts weleenswaar grijze randen, maar het ziet er niet meer lelijk uit Wink

Wat je dan ook nog kan doen (zomaar een tip) is je inhoud in een scrollende layer zetten die niet groter is dan je achtergrondplaatje, dan blijft je inhoud altijd voor je achtergrondplaatje en zijn de grijze randen puur grijs, en horen dan niet meer bij de site Wink

Derk