Pagina 1 van 1

Vraagje over layout met photoshop

BerichtGeplaatst: 03 dec 2007 14:40
door Roofiej0
Hallo,
Ik heb een design gemaakt met photoshop http://rover.refreshtopic.nl/layout.jpg
Nu wil ik over de scroll (rechts) tekst plaatsen. Bij het slicen heb ik text geprobeerd maar dan gaat de scroll weg. En als ik image doe dan kan ik er weer geen tekst op plaatsen.
Wat moet ik doen?

Groetjes,
Roofiej0

Re: Vraagje over layout met photoshop

BerichtGeplaatst: 03 dec 2007 15:03
door Salomon
Kweet niet precies wat je bedoeld, maar je kan met CSS een achtergrond afbeelding doen, waarje wel tekst overheen kan plaatsen.

Hier is de code die ik gebruik op mijn website om tekst over het logo te kunnen doen:
Code: Selecteer alles
   background-image: url('./images/salomonv-logo.png');
   background-repeat: no-repeat;
   background-position: center center;

Re: Vraagje over layout met photoshop

BerichtGeplaatst: 03 dec 2007 16:24
door Default7
Roofiej0 schreef:Hallo,
Ik heb een design gemaakt met photoshop http://rover.refreshtopic.nl/layout.jpg
Nu wil ik over de scroll (rechts) tekst plaatsen. Bij het slicen heb ik text geprobeerd maar dan gaat de scroll weg. En als ik image doe dan kan ik er weer geen tekst op plaatsen.
Wat moet ik doen?

Groetjes,
Roofiej0

Met photoshop kan je geen scroll maken, niet in het programma zelf tenminste.
Je moet deze layout nu gaan slicen, en dan opslaan voor het web.
Hierna kan je de HTML file openen, en deze met css gaan aanpassen. Dit duurt wel even.
Ik heb deze site bijvoorbeeld met photoshop gemaakt http://forumup3.freehostia.com/
(Dit is geen spam, dit is namelijk een site die NIET in gebruik is, maar alleen als voorbeeld wordt gebruikt)

Re: Vraagje over layout met photoshop

BerichtGeplaatst: 06 dec 2007 13:20
door mats
Mess help ik je niet echt , maar ik zou toch maar eens proberen zelf de pagina te slicen en zo kan je makkelijk die scrolbalk erin verwerken.
Want bv. http://forumup3.freehostia.com/ werkt goed maar laad traag door het gebruik van overbodige figuren en lappe code.
Hier gebruik een aantal keer dezelfde de figuur voor een witruimte te bereiken.
Code: Selecteer alles
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=112 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>

         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=118 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=55 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=73 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=89 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=89 HEIGHT=1 ALT=""></TD>

      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=91 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=90 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=91 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=42 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
   </TR>

Re: Vraagje over layout met photoshop

BerichtGeplaatst: 14 jan 2008 20:53
door Roofiej0
Dankje voor jullie reacties, ik denk dat ik zo wel verder kom ;)