aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

Vraagje over layout met photoshop

Vragen bij het maken van je logo, ontwerp, 2d- of 3d-ontwerpen, kortom
alles met betrekking tot grafisch vormgeven stel je hier.

Vraagje over layout met photoshop

Berichtdoor Roofiej0 » 03 dec 2007 14:40

Hallo,
Ik heb een design gemaakt met photoshop http://rover.refreshtopic.nl/layout.jpg
Nu wil ik over de scroll (rechts) tekst plaatsen. Bij het slicen heb ik text geprobeerd maar dan gaat de scroll weg. En als ik image doe dan kan ik er weer geen tekst op plaatsen.
Wat moet ik doen?

Groetjes,
Roofiej0
Roofiej0
wmpr
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 03 dec 2007 13:56

Re: Vraagje over layout met photoshop

Berichtdoor Salomon » 03 dec 2007 15:03

Kweet niet precies wat je bedoeld, maar je kan met CSS een achtergrond afbeelding doen, waarje wel tekst overheen kan plaatsen.

Hier is de code die ik gebruik op mijn website om tekst over het logo te kunnen doen:
Code: Selecteer alles
   background-image: url('./images/salomonv-logo.png');
   background-repeat: no-repeat;
   background-position: center center;
Salomon
wmpr
 
Berichten: 72
Geregistreerd: 22 nov 2006 15:42
Woonplaats: Den Haag

Re: Vraagje over layout met photoshop

Berichtdoor Default7 » 03 dec 2007 16:24

Roofiej0 schreef:Hallo,
Ik heb een design gemaakt met photoshop http://rover.refreshtopic.nl/layout.jpg
Nu wil ik over de scroll (rechts) tekst plaatsen. Bij het slicen heb ik text geprobeerd maar dan gaat de scroll weg. En als ik image doe dan kan ik er weer geen tekst op plaatsen.
Wat moet ik doen?

Groetjes,
Roofiej0

Met photoshop kan je geen scroll maken, niet in het programma zelf tenminste.
Je moet deze layout nu gaan slicen, en dan opslaan voor het web.
Hierna kan je de HTML file openen, en deze met css gaan aanpassen. Dit duurt wel even.
Ik heb deze site bijvoorbeeld met photoshop gemaakt http://forumup3.freehostia.com/
(Dit is geen spam, dit is namelijk een site die NIET in gebruik is, maar alleen als voorbeeld wordt gebruikt)
Default7
wmpr
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 03 dec 2007 16:19

Re: Vraagje over layout met photoshop

Berichtdoor mats » 06 dec 2007 13:20

Mess help ik je niet echt , maar ik zou toch maar eens proberen zelf de pagina te slicen en zo kan je makkelijk die scrolbalk erin verwerken.
Want bv. http://forumup3.freehostia.com/ werkt goed maar laad traag door het gebruik van overbodige figuren en lappe code.
Hier gebruik een aantal keer dezelfde de figuur voor een witruimte te bereiken.
Code: Selecteer alles
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=112 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>

         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=118 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=55 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=73 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=89 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=89 HEIGHT=1 ALT=""></TD>

      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=91 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=90 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=91 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
      <TD>
         <IMG SRC="images/spacer.gif" WIDTH=42 HEIGHT=1 ALT=""></TD>
   </TR>
Avatar gebruiker
mats
wmpr
 
Berichten: 3748
Geregistreerd: 19 sep 2004 12:00

Re: Vraagje over layout met photoshop

Berichtdoor Roofiej0 » 14 jan 2008 20:53

Dankje voor jullie reacties, ik denk dat ik zo wel verder kom ;)
Roofiej0
wmpr
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 03 dec 2007 13:56


Keer terug naar Graphics



cron