aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

Plaatje met logo van de site

Vragen bij het maken van je logo, ontwerp, 2d- of 3d-ontwerpen, kortom
alles met betrekking tot grafisch vormgeven stel je hier.

Plaatje met logo van de site

Berichtdoor Douwe 666 » 27 mei 2007 13:51

Ik wil de plaatjes op mijn website zo weergeven, dat als mensen het plaatje opslaan het logo of de naam van mijn site erop staat. Hoe kan ik dit doen, het liefst heb ik de plaatjes op mijn site zonder de tekst, en pas als een bezoeker het plaatje opslaat met de naam van de website erop. Question
Techniek Online
... Klik hier ...
Avatar gebruiker
Douwe 666
wmpr
 
Berichten: 299
Geregistreerd: 27 maart 2007 17:07
Woonplaats: Zeist

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor frizzy » 27 mei 2007 14:00

Douwe 666 schreef:Ik wil de plaatjes op mijn website zo weergeven, dat als mensen het plaatje opslaan het logo of de naam van mijn site erop staat. Hoe kan ik dit doen, het liefst heb ik de plaatjes op mijn site zonder de tekst, en pas als een bezoeker het plaatje opslaat met de naam van de website erop. Question

Niet mogelijk
frizzy
wmpr
 
Berichten: 4261
Geregistreerd: 20 sep 2006 16:03
Woonplaats: Boskoop :D

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor Douwe 666 » 27 mei 2007 14:02

Nouja, had al een mogelijkheid maar die is wat omslachtig:
Een achtergrond afbeelding met wat er op de site moet komen, en daarvoor dezelfde afbeelding, met de naam van de site in transparant eroverheen. Zo kan je nooit de achterste afbeelding aanklikken, (alleen uit de bron halen dus)
Maar ik dacht zo dat het in php wel mogelijk zou moeten zijn. Question
Techniek Online
... Klik hier ...
Avatar gebruiker
Douwe 666
wmpr
 
Berichten: 299
Geregistreerd: 27 maart 2007 17:07
Woonplaats: Zeist

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor frizzy » 27 mei 2007 14:03

Douwe 666 schreef:Nouja, had al een mogelijkheid maar die is wat omslachtig:
Een achtergrond afbeelding met wat er op de site moet komen, en daarvoor dezelfde afbeelding, met de naam van de site in transparant eroverheen. Zo kan je nooit de achterste afbeelding aanklikken, (alleen uit de bron halen dus)
Maar ik dacht zo dat het in php wel mogelijk zou moeten zijn. Question

Is het niet, simpele redenen:
1. Het plaatje moet zonder tekst naar je pc gehaald worden om te laten zien
2. Mensen kunne altijd nog print screen doen
frizzy
wmpr
 
Berichten: 4261
Geregistreerd: 20 sep 2006 16:03
Woonplaats: Boskoop :D

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor Douwe 666 » 27 mei 2007 14:04

Dat is waar, maar ik wil het vooral tegen de mensen doen die simpelweg kopieren.
Techniek Online
... Klik hier ...
Avatar gebruiker
Douwe 666
wmpr
 
Berichten: 299
Geregistreerd: 27 maart 2007 17:07
Woonplaats: Zeist

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor frizzy » 27 mei 2007 14:10

Douwe 666 schreef:Dat is waar, maar ik wil het vooral tegen de mensen doen die simpelweg kopieren.

Ok, dan zou ik er gewoon een javascriptje op gooien of een transparante gif in een floating div
frizzy
wmpr
 
Berichten: 4261
Geregistreerd: 20 sep 2006 16:03
Woonplaats: Boskoop :D

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor Douwe 666 » 27 mei 2007 14:12

Dan doe ik dat laatste, ken javascript niet zo goed, en heb nog geen woord javascript gebruikt op mijn site, hoewel ik dat toch moet gaan doen voor de zoekmachine...
Techniek Online
... Klik hier ...
Avatar gebruiker
Douwe 666
wmpr
 
Berichten: 299
Geregistreerd: 27 maart 2007 17:07
Woonplaats: Zeist

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor frizzy » 27 mei 2007 14:14

Douwe 666 schreef:Dan doe ik dat laatste, ken javascript niet zo goed, en heb nog geen woord javascript gebruikt op mijn site, hoewel ik dat toch moet gaan doen voor de zoekmachine...

http://www.mastercode.nl/artikel/6/
frizzy
wmpr
 
Berichten: 4261
Geregistreerd: 20 sep 2006 16:03
Woonplaats: Boskoop :D

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor Douwe 666 » 27 mei 2007 14:18

Dankje, maar de printscreen blijven we natuurlijk houden.
Ik heb ooit op een site gezie, waar je als je de hele site op wilde slaan of de bron wilde bekijken dat niet kon doen, is dat ook mogelijk met javascript? (de tekst op de buttons in de menubalk van IE is dan grijs ipv zwart)
Techniek Online
... Klik hier ...
Avatar gebruiker
Douwe 666
wmpr
 
Berichten: 299
Geregistreerd: 27 maart 2007 17:07
Woonplaats: Zeist

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor frizzy » 27 mei 2007 14:19

Douwe 666 schreef:Dankje, maar de printscreen blijven we natuurlijk houden.
Ik heb ooit op een site gezie, waar je als je de hele site op wilde slaan of de bron wilde bekijken dat niet kon doen, is dat ook mogelijk met javascript? (de tekst op de buttons in de menubalk van IE is dan grijs ipv zwart)

Weer iets onmogelijks, als de site niet naar de computer word verstuurt kan je de site ook niet zien. Dus je kan de bron niet weghouden. Wel kan je geen print screens van films maken. Dus je kan er altijd nog films van maken Wink
frizzy
wmpr
 
Berichten: 4261
Geregistreerd: 20 sep 2006 16:03
Woonplaats: Boskoop :D

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor Douwe 666 » 27 mei 2007 14:22

Het kan toch niet dat het onmogelijk is, heb zelf een site gezien waar het bij is, Zal hem even zoeken.
Techniek Online
... Klik hier ...
Avatar gebruiker
Douwe 666
wmpr
 
Berichten: 299
Geregistreerd: 27 maart 2007 17:07
Woonplaats: Zeist

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor Derk » 27 mei 2007 14:39

Het kan, echter is dit zeeer moeilijk..

Wat kan je doen:
Neem jou logo, plak deze over de plaat heen, en zorg dat op de plekken waar je logo zwart is (ik keek naar je avatar) dat daar gewoon je plaatje komt.

Nu kan je bij je originele plaatje die pixels waar jou watermerk overheen zit, kopieren naar een nieuw plaatje, met de rest doorzichtig. Zodat je die met een div over jou plaatje heen kan plakken en je de echte plaat ziet Wink

edit: als je de site hebt ben ik heeel benieuwd Smile
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor Douwe 666 » 27 mei 2007 14:41

De site die ik tegenkwam kan ik niet meer vinden, maar het was daar dus zo dat je het volgende niet kon: Bestand > opslaan (als).
Techniek Online
... Klik hier ...
Avatar gebruiker
Douwe 666
wmpr
 
Berichten: 299
Geregistreerd: 27 maart 2007 17:07
Woonplaats: Zeist

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor KillerSponge » 27 mei 2007 16:05

Dat heb ik ook wel eens gezien, echter zal dat enkel in IE werken, en nooit in andere browsers.

Ik heb ook wel eens een heel mooi soort watermerk gezien, die zag je alleen als je het plaatje selecteerde Think
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor Douwe 666 » 27 mei 2007 16:35

Dus: onmousover?
Techniek Online
... Klik hier ...
Avatar gebruiker
Douwe 666
wmpr
 
Berichten: 299
Geregistreerd: 27 maart 2007 17:07
Woonplaats: Zeist

Re: Plaatje met logo van de site

Berichtdoor Derk » 27 mei 2007 16:40

neenee in sommige browsers word als je het plaatje selecteerd ie een beetje blauw, en als je dat met het plaatje deed dan kwam er een watermerk. Ergens op internet staat een tutorial hoe dat moet met photoshop, jammergenoeg kan ik heb alleen niet vinden.
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten


Keer terug naar Graphics



cron