aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

acteive pagina aanduiden in overzicht

Je komt er niet helemaal uit bij het scripten? Übergoede functie geschreven? Alles met betrekking tot scripting, kun je hier terecht.

acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor julien » 21 feb 2007 09:45

Via een include haal ik telkens hetzelfde overzichtje binnen onderaan elk verslag.
Het overzichtje is:
http://glenn.rommelbelg.be/inhoud/versl ... zicht.html

Voorbeeld:
http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag01

Is het mogelijk om het getal van het actieve verslag niet als link te laten weergeven?
Ik denk dat dit met css kan, vandaar dat ik het hier plaats.
Avatar gebruiker
julien
wmpr
 
Berichten: 2195
Geregistreerd: 28 nov 2003 16:21
Woonplaats: Kortrijk

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor KillerSponge » 21 feb 2007 10:31

Als ik het goed begrijp wil je het 'verslag01' gedeelte niet weergeven in de url?

Je kan een div hiden/showen. Probleem is dan wel dat je alles op 1 pagina moet zetten, en dat alles wel altijd geladen moet worden.
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor julien » 21 feb 2007 10:35

Nee, de URL is iets voor later, eerst iets anders.

Onderaan elk verslag zie je die opsomming:
1 ° 2 ° 3 ° ...
Dat zijn allemaal links naar de verslagen.
Nu zou ik willen dat wanneer verslag 5 bijvoorbeeld actief is alle nummertjes hyperlinks blijven behalve getal 5. Dat zou bijvoorbeeld vet moeten worden.
Avatar gebruiker
julien
wmpr
 
Berichten: 2195
Geregistreerd: 28 nov 2003 16:21
Woonplaats: Kortrijk

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor Moonstrike » 21 feb 2007 11:10

Met php is dat sowieso mogelijk Smile
Laatst bijgewerkt door Moonstrike op 21 feb 2007 11:45, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor Rik » 21 feb 2007 11:34

Je hebt een loop, waarbij je die nummers weergeeft. Elke keer kijkt hij of 't het verslag is wat je hebt gekozen. Als dat dan klopt, dan maak je 'm vet, anders maak je er een link van.
Avatar gebruiker
Rik
wmpr
 
Berichten: 1576
Geregistreerd: 11 jun 2005 17:59

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor julien » 21 feb 2007 11:51

Ik vond op:
http://www.totalchoicehosting.com/forum ... opic=23306
Code: Selecteer alles
<?php
echo '<ul>';

echo ($PHP_SELF == '/page1.php') ?
'<li><a class="active" href="/page1.php">Page One</a></li>' :
'<li><a class="none" href="/page1.php">Page One</a></li>';

echo ($PHP_SELF == '/page2.php') ?
'<li><a class="active" href="/page2.php">Page Two</a></li>' :
'<li><a class="none" href="/page2.php">Page Two</a></li>';

echo ($PHP_SELF == '/page3.php') ?
'<li><a class="active" href="/page3.php">Page Three</a></li>' :
'<li><a class="none" href="/page3.php">Page Three</a></li>';

echo ($PHP_SELF == '/page4.php') ?
'<li><a class="active" href="/page4.php">Page Four</a></li>' :
'<li><a class="none" href="/page4.php">Page Four</a></li>';

echo '</ul>';
?>

Dit heb ik herwerkt naar:
Code: Selecteer alles
<?php
echo ($PHP_SELF == 'http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag01') ?
'<a class="active" href="http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag01">1</a>' :
'<a class="none" href="http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag01">1</a>';

echo ($PHP_SELF == 'http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag02') ?
'<a class="active" href="http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag02">2</a>' :
'<a class="none" href="http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag02">2</a>';

echo ($PHP_SELF == 'http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag03') ?
'<a class="active" href="http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag03">3</a>' :
'<a class="none" href="http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag03">3</a>';

echo ($PHP_SELF == 'http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag04') ?
'<a class="active" href="http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag04">4</a>' :
'<a class="none" href="http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag04">4</a>';
?>

Maar het lukt me niet. Sad
Avatar gebruiker
julien
wmpr
 
Berichten: 2195
Geregistreerd: 28 nov 2003 16:21
Woonplaats: Kortrijk

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor Stef » 21 feb 2007 12:05

Eerst moet je weten wat PHP_SELF doet. Hij leest dus niet het hele adres uit maar alles na de root. Smile
Avatar gebruiker
Stef
wmpr
 
Berichten: 5575
Geregistreerd: 27 nov 2003 21:51

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor KillerSponge » 21 feb 2007 12:09

Sowieso moet het $_SERVER['PHP_SELF'] zijn. Daarnaast geeft deze variabele niet het deel achter de .php weer, én geeft hij ook de directory waar het bestand in staat weer. Wat je in dit geval veel makkelijker kan doen is dit:

Code: Selecteer alles
<?

$p 
$_GET['p'];

if ( 
$p == 'verslag01' )
{
    echo 
'<a class="active" href="http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag01">1</a>';
}
else
{
    echo 
'<a class="none" href="http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag01">1</a>';
}

?>


Je kan dat ook herwerken naar de syntax die je hierboven geeft, maar die ken ik verder niet Razz
Laatst bijgewerkt door Stef op 21 feb 2007 12:44, in totaal 1 keer bewerkt.
Reden: In vette PHP Highlighting gezet.
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor julien » 21 feb 2007 13:18

Weer schitterend gedaan! Aanbid
Avatar gebruiker
julien
wmpr
 
Berichten: 2195
Geregistreerd: 28 nov 2003 16:21
Woonplaats: Kortrijk

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor KillerSponge » 21 feb 2007 13:23

Vooral die vette php highlighting Razz
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor julien » 21 feb 2007 13:55

Ik heb het nog een beetje aangepast en online gezet.
Bedankt voor de hulp, dit is precies wat ik wilde bereiken. Cool
Avatar gebruiker
julien
wmpr
 
Berichten: 2195
Geregistreerd: 28 nov 2003 16:21
Woonplaats: Kortrijk

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor julien » 21 feb 2007 14:36

Kijk ne keer wat ik gevonden heb:
Code: Selecteer alles
<?
$p 
$_GET['p'];
echo 
"&nbsp;&bull;";
for (
$i=1;$i<=34;$i++) {
  if ( 
$p == "verslag" .sprintf("%02d",$i))
    echo 
"&nbsp;".$i."&nbsp;&bull;";
   else
     echo 
"&nbsp;<a class=\"none\" href=\"http://glenn.rommelbelg.be/index.php?p=verslag".sprintf("%02d",$i)."\">".$i."</a>&nbsp;&bull;";
}
?>

Ik heb dat niet zelf geschreven hoor, iemand anders heeft dit voor mij gedaan. Twisted Evil

BTW, ze zeggen me dat ik die $_GET parameter dan wel even "safe" moet maken, kwestie van hackers niet op gedachten te brengen...
Maar...
wadisda?
Laatst bijgewerkt door Derk op 21 feb 2007 14:45, in totaal 1 keer bewerkt.
Reden: ik heb je code tags aangepast, nog ff oefenen, mischien leer je het dan nog eens ;)
Avatar gebruiker
julien
wmpr
 
Berichten: 2195
Geregistreerd: 28 nov 2003 16:21
Woonplaats: Kortrijk

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor KillerSponge » 21 feb 2007 15:20

Mja, je 'importeert' een variabele, en aangezien de gebruiker die kan aanpassen is het potentieel gevaarlijk. Maar in dit script heeft het totaal geen nut om t aan te passen, dan maakt t dus niet uit.
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor julien » 21 feb 2007 15:23

Ah, dan kan ik op beide oren slapen. Razz
Avatar gebruiker
julien
wmpr
 
Berichten: 2195
Geregistreerd: 28 nov 2003 16:21
Woonplaats: Kortrijk

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor Moonstrike » 21 feb 2007 15:32

Die scripts die Julien hier post zien er allemaal er vaag uit Razz
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: acteive pagina aanduiden in overzicht

Berichtdoor Derk » 21 feb 2007 17:58

die laatste niet hoor, die eerste trouwens ook niet, enne, heeft ie er ngo meer gepost? ^^
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten


Keer terug naar PHP, ASP, SQL



cron