aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

Zoekscript

Je komt er niet helemaal uit bij het scripten? Ɯbergoede functie geschreven? Alles met betrekking tot scripting, kun je hier terecht.

Re: Zoekscript

Berichtdoor Derk » 04 maart 2011 22:13

De volgende opmerking wil ik graag maken over dit script:
Het werkt wel, maar alleen als je website volledig is opgebouwd met html bestandjes. In geval van een php site (wordpress, phpbb etc) zal dit script geen (of alleen verkeerde) zoekresultaten geven.

Mocht jou site inderdaad slechts opgebouwd zijn uit html bestanden, dan kan je het als volgt configureren:

Stel:
Je website steekt zo in elkaar:
index.html
links.html
downloads.html
etc.html
zoek.php

En zoek.php is dan dit scriptje. Dan kan je als zoekpad "." (zonder die quotetjes " ) invullen. Dan zal hij in de 'huidige' map zoeken, en daarbij ook zichzelf vinden.

Ziet je site er zo uit:
site/index.html
site/links.html
site/downloads.html
site/etc.html
zoek.php

dan kan je als zoekpad "site/" (ook weer zonder de quotes) invullen.

Ik hoop je hiermee geholpen te hebben.
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Re: Zoekscript

Berichtdoor KillerSponge » 04 maart 2011 22:20

Holy crap, dat iemand dat nog eens gaat gebruiken, ons schitterende community project :P

Succes, hoop dat Derk zijn antwoord geholpen heeft ;)
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Zoekscript

Berichtdoor Remi » 05 maart 2011 12:35

Gebruik je een bestaande CMS (content management system) of een zelf gemaakte?
Een bestaande CMS heeft namelijk zelf meestal wel een module voor het doorzoeken van je website.
Mocht je een zelf gemaakte gebruiken dan zou jezelf een zoekfunctie kunnen gebruiken (of deze aanpassen). Mocht dat nou niet lukken kan je altijd http://www.google.com/cse/ overwegen.
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22

Re: Zoekscript

Berichtdoor KillerSponge » 05 maart 2011 14:14

Als de inhoud in de .php bestanden staat zou dit script in de meeste gevallen nog steeds moeten kunnen werken hoor :)
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Zoekscript

Berichtdoor Remi » 07 maart 2011 10:03

Je moet het relatieve zoekpad geven vanaf de server, dus hoe het er in je ftp uitziet.
Dus bijvoorbeeld $zoekpad = '.'; Dan gaat die zoeken in de map waarin het scriptje zelf staat.
Bij $zoekpad = 'pages/'; gaat die zoeken in de map pages
Je moet er wel een .php bestand van maken, anders gaat die niet werken.
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22

Re: Zoekscript

Berichtdoor Derk » 07 maart 2011 10:08

Of probeer van <? eens <?php te maken.
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Re: Zoekscript

Berichtdoor Remi » 07 maart 2011 14:37

Staat je zoekscript ook in de httpdocs?
Omdat je een relatief pad moet opgegeven moet je het pad bepalen vanaf het zoekscript.
Al staat je zoekscript ook in de httpdocs dan is je zoekpad: $zoekpad = '.' ;
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22

Re: Zoekscript

Berichtdoor Remi » 07 maart 2011 18:14

Jij wilt in een select pagina's zoeken.
Dit script is er voor gemaakt om alle bestanden in een map door te zoeken.
Mocht je een select aantal pagina's willen doorzoeken dan moet je het script aanpassen.
Het zal dan zo worden:
Ik heb hem overigens niet getest.
Code: Selecteer alles
        <?php

        // KSsearch 0.1
        // By KillerSponge.nl

        $bestanden = array('index.php', 'about.php', 'contact.php');

        $zoekquery = $_POST['query'];

        if ( $zoekquery == '' )
        {
           echo '
           <form action="index.php" METHOD="POST">
           <input type="text" value="Tik hier je zoekterm in" name="query" size="30" />
           <input type="submit" value="Zoek!">
           </form>
           ';
        }
        else
        {
           echo 'De volgende resultaten werden gevonden:<br />';
           
           foreach($bestanden as $file){
                 $inhoud = file_get_contents ($file) ;
                 
                 if ( eregi($zoekquery,$inhoud) )
                 {
                    echo '<a href="'.$file.'">'.$file.'</a><br />';
                 }
           }

        }

        ?>
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22

Re: Zoekscript

Berichtdoor Moonstrike » 21 apr 2011 18:25

Toch wel een slimme bot, dat hij zo die fout pakt bij het script (ook al komt het uit het zelfde topic) En dat het even duurde voordat we doorhadden dat het een bot was :P
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Zoekscript

Berichtdoor Remi » 21 apr 2011 19:25

Of zijn van die chinezen die hele dag opgesloten in een hokje van 1x1 met 10 man. Die zitten allemaal irritante forumposts te maken.
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22

Re: Zoekscript

Berichtdoor KillerSponge » 21 apr 2011 22:31

In het "Nederlands"?
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Zoekscript

Berichtdoor Remi » 22 apr 2011 09:06

Nouja, goed Nederlands kan je het niet noemen. Dus ik denk dat ze alle 10 een chinees nederlands woordenboek hebben gekregen. :}
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22


Keer terug naar PHP, ASP, SQL



cron