aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

[PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Je komt er niet helemaal uit bij het scripten? Übergoede functie geschreven? Alles met betrekking tot scripting, kun je hier terecht.

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor Johan » 28 okt 2008 16:35

<i> afsluiten? :mrgreen:
Avatar gebruiker
Johan
wmpr
 
Berichten: 676
Geregistreerd: 07 jan 2008 15:42

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor Derk » 28 okt 2008 16:40

Johan schreef:<i> afsluiten? :mrgreen:

Waarschijnlijk pluk je de data van een website die niet van jezelf is. Je weet dus niet hoe goed de webmaster is en of hij inderdaad wel alle tags correct afsluit.
Vandaar dat ik die er ook tussen stak.
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor libia » 28 okt 2008 17:51

oops :P dat komt door ([^<]*) ik denk dat je dat ook als .?* oid kunt doen, maar dit heb ik hier vermeden, omdat dit bij mij soms niet werkt ofzo (of ik doe het gewoon fout dan :P)
Avatar gebruiker
libia
wmpr
 
Berichten: 4149
Geregistreerd: 23 okt 2005 14:14
Woonplaats: Alphe!!

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor Derk » 28 okt 2008 18:01

Code: Selecteer alles
$site=implode('',file('http://www.hyves.nl/'));
echo preg_match_all("/<form(.*?)>(.*?)<\/form>/", $site,$gevonden);
print_r($gevonden);



Maar om een of andere reden vind ie geen form, terwijl ik zeker weet dat er 2 forms aanwezig zijn op hyves.
Iemand enig idee wat ik dan fout doe?
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor libia » 28 okt 2008 18:14

Derk schreef:Iemand enig idee wat ik dan fout doe?

je moet achter de laatste / van je regex een s zetten (en en i lijkt me ook verstandig ;) ), dit zorgt er namelijk voor dat een enter ook wordt meegerekend bij de . ;)
Avatar gebruiker
libia
wmpr
 
Berichten: 4149
Geregistreerd: 23 okt 2005 14:14
Woonplaats: Alphe!!

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor Johan » 29 okt 2008 09:04

Derk schreef:
Johan schreef:<i> afsluiten? :mrgreen:

Waarschijnlijk pluk je de data van een website die niet van jezelf is. Je weet dus niet hoe goed de webmaster is en of hij inderdaad wel alle tags correct afsluit.
Vandaar dat ik die er ook tussen stak.

Wrong. :}
Avatar gebruiker
Johan
wmpr
 
Berichten: 676
Geregistreerd: 07 jan 2008 15:42

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor KillerSponge » 29 okt 2008 09:50

Waarom pluk je het dan niet gewoon uit de database? :|
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor Johan » 29 okt 2008 15:49

Omdat mijn SQL-kennis nog baggerder is als mijn PHP-kennis.. :}
Avatar gebruiker
Johan
wmpr
 
Berichten: 676
Geregistreerd: 07 jan 2008 15:42

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor Derk » 29 okt 2008 16:09

Beetje krom.
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor ElbertF » 29 okt 2008 16:12

Dus doe je het met regex wat je nog minder snapt. :)
Avatar gebruiker
ElbertF
wmpr
 
Berichten: 1310
Geregistreerd: 14 nov 2007 22:09

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor KillerSponge » 29 okt 2008 16:24

Je kan toch zeker wel SQL gebruiken om wat informatie uit een database te plukken... En zo niet, dan is het hoog tijd dat te leren :P
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: [PHP] Bepaalde stukken tekst van pagina plukken

Berichtdoor Derk » 29 okt 2008 16:27

En als je dat niet wilt leren raad ik je aan mijn scriptje op de eerste pagina te gebruiken, die is makkelijker :)

Én gebruikt geen curl dus kan op meer servers. Snap zoiso niet waarom er nu weer zo nodig curl bij gehaald moet worden. Wat is daar de toevoegende waarde van?
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Vorige

Keer terug naar PHP, ASP, SQL



cron