aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

Tegengaan van dubbelposts

Je komt er niet helemaal uit bij het scripten? Ɯbergoede functie geschreven? Alles met betrekking tot scripting, kun je hier terecht.

Tegengaan van dubbelposts

Berichtdoor Stefan » 01 jun 2008 15:30

hey mensen,

Ik heb al een tijdje zitten Googlen naar het antwoord maar ik kan het niet vinden. Als je een formulier post dan kan de persoon die het formulierpost nog eens op F5 drukken en wordt het formulier nog eens gepost. Ook kan je heelvaak op de Verzend knop drukken.

Is er een manier om dit tegen te gaan, en heeft iemand hier uitleg of een voorbeeld bij?
Opzoek naar een webdesigner? http://webtilize.net/
Avatar gebruiker
Stefan
wmpr
 
Berichten: 406
Geregistreerd: 27 dec 2007 14:08
Woonplaats: Ter Aar

Re: Tegengaan van dubbelposts

Berichtdoor Moonstrike » 01 jun 2008 16:26

Als iemand post, de tijd wegschrijven in een database. Op het moment dat hij weer wilt posten moet je de tijd van toen- de tijd van nu doen. Dus bijv: Ik post een bericht op 17:20 op 17:21 wil ik nog een bericht posten dus
17:21-17:20=1. Als je dat opslaat in variable en dan met een if lus kijkt of hij kleiner is dan de tijd dat jij wilt.
Dan kun je de actie uitvoeren bijv:
Code: Selecteer alles
 if($a<5){echo 'je mag maar 1 bericht in de 5 minuten posten';}
else{  code waarmee je het bericht post}
Laatst bijgewerkt door Moonstrike op 01 jun 2008 17:33, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Tegengaan van dubbelposts

Berichtdoor libia » 01 jun 2008 16:36

maak die tijd alleen niet te lang, anders krijg je als er snelle posters zijn dat ze dan hun tweede bericht steeds opnieuw moeten posten ;)
Avatar gebruiker
libia
wmpr
 
Berichten: 4149
Geregistreerd: 23 okt 2005 14:14
Woonplaats: Alphe!!


Keer terug naar PHP, ASP, SQL



cron