aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

HTTP_REFERER of zoiets

Je komt er niet helemaal uit bij het scripten? Ɯbergoede functie geschreven? Alles met betrekking tot scripting, kun je hier terecht.

HTTP_REFERER of zoiets

Berichtdoor superpromo » 31 mei 2008 10:41

Ik heb het vermoeden dat iemand een pagina van mij heeft gekopieerd en gewijzigd, en dan weer elders op het net gezet. Ik krijg namelijk vaak "rare" items op mijn (zelfgeschreven!) bezoekersteller. Blijkbaar hebben ze iets aan de code gewijzigd die de teller oproept.

Die teller verschijnt in een IFRAME, en ik vraag me nu af of er een functie is die me kan vertellen in welke url dat IFRAME is gezet. HTTP_REFERER geeft me alleen maar een leeg stuk tekst terug, maar dat kan ook komen door een verkeerde syntax; ik ben op het net 3 verschillende syntaxis tegengekomen:
$x=HTTP_REFERER;
$x=$HTTP_REFERER;
$x=$(nog iets)['HTTP_REFERER'];
Ik heb ze alledrie geprobeerd, maar de eerste gaf de tekst "HTTP_REFERER" terug, dus dat is zeker fout, en de beide anderen gaven lege tekst terug.
Is er in php dan misschien een functie die het equivalent is van javascript:parent.window.location?

Of hoe kan ik er anders achterkomen wie mijn pagina heeft gejat?
Avatar gebruiker
superpromo
wmpr
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 06 mei 2005 09:58

Re: HTTP_REFERER of zoiets

Berichtdoor ElbertF » 31 mei 2008 13:07

$_SERVER['HTTP_REFERER'] is het, alleen kun je daar niet mee zien of je pagina ergens in een frame staat.

Met PHP kan dat ook niet, je zou wel met JavaScript de "location" (URL) van het "parent"-venster kunnen uitlezen. Vervolgens kun je die waarde in een URL naar een PHP-script sturen, niet super eenvoudig dus.

Wat ook kan en wel effectief is, is dit scriptje aan je pagina toevoegen zodat je pagina altijd uit het frame "breekt". Als een site jouw pagina in een frame plaatst wordt de bezoeker doorgestuurd naar jouw pagina.

Code: Selecteer alles
if ( top.location != location )
{
    top.location.href = document.location.href;
}
Avatar gebruiker
ElbertF
wmpr
 
Berichten: 1310
Geregistreerd: 14 nov 2007 22:09

Re: HTTP_REFERER of zoiets

Berichtdoor libia » 31 mei 2008 13:25

btw. wat voor 'rare' items?
Avatar gebruiker
libia
wmpr
 
Berichten: 4149
Geregistreerd: 23 okt 2005 14:14
Woonplaats: Alphe!!

Re: HTTP_REFERER of zoiets

Berichtdoor superpromo » 31 mei 2008 14:49

libia schreef:btw. wat voor 'rare' items?

Ipv de referrer staat daar dan
\'v\'
hetgeen erop wijst dat de "webmaster" het JavaScript t/m
document.write('
verwijderd heeft. Dus ipv de waarde van de variabele wordt de variabelenaam met quotes naar het php-programma doorgegeven.
Avatar gebruiker
superpromo
wmpr
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 06 mei 2005 09:58

Re: HTTP_REFERER of zoiets

Berichtdoor superpromo » 31 mei 2008 14:56

@ElbertF:
Zou ik de functie top.location.href ook kunnen gebruiken om aan mij door te geven wat de url is waar mijn verminkte code staat?
Avatar gebruiker
superpromo
wmpr
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 06 mei 2005 09:58

Re: HTTP_REFERER of zoiets

Berichtdoor ElbertF » 31 mei 2008 16:35

Op zich wel:

top.location.href = document.location.href + '?ref=' + escape(top.location.href)

In je pagina kun je dan met PHP $_GET['ref'] uitlezen, dat is dan de URL van die site.
Avatar gebruiker
ElbertF
wmpr
 
Berichten: 1310
Geregistreerd: 14 nov 2007 22:09

Re: HTTP_REFERER of zoiets

Berichtdoor superpromo » 31 mei 2008 16:47

Bedankt. Ik ga kijken hoe ik verder kom...
Avatar gebruiker
superpromo
wmpr
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 06 mei 2005 09:58


Keer terug naar PHP, ASP, SQL



cron