aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

Bezoekers van vandaag

Je komt er niet helemaal uit bij het scripten? Ɯbergoede functie geschreven? Alles met betrekking tot scripting, kun je hier terecht.

Bezoekers van vandaag

Berichtdoor Stefan » 12 mei 2008 09:29

Hey,

Ik heb geprobeert wat te maken voor het bekijken hoeveel bezoekers er vandaag zijn geweest:
Code: Selecteer alles
$query_visit = mysql_query("
   SELECT    ipaddress
   FROM    wm_visitors
   WHERE    ipaddress = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'
   AND   datetime - INTERVAL 1 DAY
");
$result_visit = mysql_num_rows($query_visit);

if($result_visit == 0){
mysql_query("
   INSERT INTO   wm_visitors
           (ipaddress, datetime)
   VALUES           ('".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."', NOW())
") or die(mysql_error());
}


Ik vroeg me af of dit juist is? Ik krijg voor de rest geen errors...
Opzoek naar een webdesigner? http://webtilize.net/
Avatar gebruiker
Stefan
wmpr
 
Berichten: 406
Geregistreerd: 27 dec 2007 14:08
Woonplaats: Ter Aar

Re: Bezoekers van vandaag

Berichtdoor ElbertF » 12 mei 2008 16:16

't Is niet de meest efficiente manier, als je veel bezoekers hebt zul je merken dat je site na een tijd een stuk trager wordt. Wat je zou kunnen doen is rijen van voorgaande dagen steeds verwijderen.

Als je 't trouwens superveilig wilt doen, kun je $_SERVER['REMOTE_ADDR'] het beste escapen (met mysql_real_escape_string()). Een IP-adres zou je in theorie kunnen spoofen om zo een SQL-injectie uit te voeren. :}
Avatar gebruiker
ElbertF
wmpr
 
Berichten: 1310
Geregistreerd: 14 nov 2007 22:09

Re: Bezoekers van vandaag

Berichtdoor Stefan » 12 mei 2008 16:41

Jah die functie van de rijen verwijderen heb ik inderdaad ook gemaakt, maar in iedergeval bedankt voor je feedback ;)
Opzoek naar een webdesigner? http://webtilize.net/
Avatar gebruiker
Stefan
wmpr
 
Berichten: 406
Geregistreerd: 27 dec 2007 14:08
Woonplaats: Ter Aar

Re: Bezoekers van vandaag

Berichtdoor ElbertF » 12 mei 2008 17:18

Nog een kleine tip, omsluit tabel- en veldnamen met ` (waarschijnlijk linksboven op je toetsenbord). Zo kom je nooit in de problemen als je veldnaam toevallig een MySQL statement is. Niet altijd noodzakelijk maar een goede gewoonte om aan te leren. ;)

Error: SELECT * FROM start;
Geen error: SELECT * FROM `start`;
Avatar gebruiker
ElbertF
wmpr
 
Berichten: 1310
Geregistreerd: 14 nov 2007 22:09

Re: Bezoekers van vandaag

Berichtdoor frizzy » 12 mei 2008 18:56

Dankje voor de tips, vooral dat escapen ga ik toepassen! Heb ik ook nog wat aan ;)
frizzy
wmpr
 
Berichten: 4261
Geregistreerd: 20 sep 2006 16:03
Woonplaats: Boskoop :D

Re: Bezoekers van vandaag

Berichtdoor ikkeikkemij » 13 mei 2008 12:18

ElbertF schreef:(waarschijnlijk linksboven op je toetsenbord)

sst! Hij is helderziend .. :x
Wil je het dan echt ZO graag weten?
Avatar gebruiker
ikkeikkemij
wmpr
 
Berichten: 388
Geregistreerd: 28 feb 2008 13:28
Woonplaats: 7-huizen

Re: Bezoekers van vandaag

Berichtdoor libia » 14 mei 2008 16:29

iedereen raad juist altijd aan om die backticks (`) weg te laten, omdat het 'afval' is ;) gebruik het alleen als het nodig is, een voordeel is bijvoorbeeld ook dat je dezelfde query dan ook in niet mysql databases kunt gebruiken, de rest ondersteunt backticks namelijk niet.. en het is natuurlijk meer werk :)
Avatar gebruiker
libia
wmpr
 
Berichten: 4149
Geregistreerd: 23 okt 2005 14:14
Woonplaats: Alphe!!

Re: Bezoekers van vandaag

Berichtdoor ElbertF » 14 mei 2008 16:34

Alleen soms gebruiken is natuurlijk niet consequent, ik heb me in het verleden regelmatig op 't hoofd gekrabt met vreemde errors die op die manier ontstonden.. :}
Avatar gebruiker
ElbertF
wmpr
 
Berichten: 1310
Geregistreerd: 14 nov 2007 22:09


Keer terug naar PHP, ASP, SQL



cron