aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

Slice

Het echte opmaakwerk, alles vragen over HTMLen, CSSen en Javascripten.

Slice

Berichtdoor frizzy » 16 maart 2007 15:18

Ik heb een photoshop slice, en die wil ik rekbaar maken. Het script(wat ik tot nu toe heb):
Code: Selecteer alles
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>teleworker</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
</head>
<body bgcolor="#DEDEDE">
<table id="Table_01" width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
   <tr>
      <td rowspan="5">
         <img id="teleworker_01" src="images/teleworker_01.jpg" width="12" height="768" alt="" /></td>
      <td>
         <img id="teleworker_02" src="images/teleworker_02.jpg" width="198" height="73" alt="" /></td>
      <td>
         <img id="teleworker_03" src="images/teleworker_03.jpg" width="207" height="73" alt="" /></td>
      <td rowspan="2" width="*" height="105" background="images/teleworker_04.jpg" >
         &nbsp;</td>
      <td rowspan="2">
         <img id="teleworker_05" src="images/teleworker_05.jpg" width="257" height="105" alt="" /></td>
      <td rowspan="2">
         <img id="teleworker_06" src="images/teleworker_06.jpg" width="82" height="105" alt="" /></td>
      <td rowspan="5">
         <img id="teleworker_07" src="images/teleworker_07.jpg" width="18" height="768" alt="" /></td>
   </tr>
   <tr>
      <td colspan="2">
         <img id="teleworker_08" src="images/teleworker_08.jpg" width="405" height="32" alt="" /></td>
   </tr>
   <tr>
      <td colspan="2" rowspan="2">
         <img id="teleworker_09" src="images/teleworker_09.jpg" width="405" height="63" alt="" /></td>
      <td background="images/teleworker_10.jpg" height="62" width="*">
         &nbsp;</td>
      <td colspan="2" rowspan="2">
         <img id="teleworker_11" src="images/teleworker_11.jpg" width="339" height="63" alt="" /></td>
   </tr>
   <tr>
      <td>
         <img id="teleworker_12" src="images/teleworker_12.jpg" width="26" height="1" alt="" /></td>
   </tr>
   <tr>
      <td width="100%" height="600" colspan="5" bgcolor="#A89CE7">
         <img src="images/spacer.gif" width="100%" height="600" alt="" /></td>
   </tr>
</table>
</body>
</html>
de site:
http://wpfrizzy.wp.funpic.de/dump
Wat doe ik fout?
frizzy
wmpr
 
Berichten: 4261
Geregistreerd: 20 sep 2006 16:03
Woonplaats: Boskoop :D

Re: Slice

Berichtdoor Moonstrike » 16 maart 2007 15:22

Hoe bedoel je , hoe je hem rekbaar moet maken ?
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Slice

Berichtdoor Rik » 16 maart 2007 15:59

Omzetten naar procenten? Gewoon berekenen, jouw resolutie/width, zou volgens mij moeten werken.
Avatar gebruiker
Rik
wmpr
 
Berichten: 1576
Geregistreerd: 11 jun 2005 17:59

Re: Slice

Berichtdoor frizzy » 16 maart 2007 16:04

Moonstrike schreef:Hoe bedoel je , hoe je hem rekbaar moet maken ?

Ik heb de totale width op 100% staan. Nu heeft alles een vaste aantal pixels. Behalve 3 cellen in het midden. Die zijn *, om zo de %en op te vangen om het scherm te vullen
Code: Selecteer alles
<table width="100%">
 <tr>
  <td width="200"></td>
  <td width="*"></td>
 </tr>
</table>

Dit is het principe Wink
frizzy
wmpr
 
Berichten: 4261
Geregistreerd: 20 sep 2006 16:03
Woonplaats: Boskoop :D

Re: Slice

Berichtdoor Remi » 16 maart 2007 16:13

Je hebt gewoon verkeerd gesliced. Als je het uitrekbaar wilt moet je met achtergronden en dat soort dingen gaan werken. En niet allemaal plaatjes naast elkaar Razz
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22

Re: Slice

Berichtdoor Moonstrike » 21 maart 2007 19:56

Jep , doe ik ook altijd ,
Je geeft gewoon een div(of tabel) een achtergrond en een bepaalde lengte en hoogte , als er in die tabel dan meertekst staat dan er ruimte is rekt die div(of tabel) automatisch mee uit.
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Slice

Berichtdoor KillerSponge » 21 maart 2007 23:38

Automatisch gegenereerde slices Talk to the hand
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05


Keer terug naar HTML, CSS, Javascript



cron