aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

div problemen

Het echte opmaakwerk, alles vragen over HTMLen, CSSen en Javascripten.

div problemen

Berichtdoor Krassie » 19 jan 2010 17:50

Ik probeer een div te horizontaal te centreren maar dat lijkt nog niet zo makkelijk,
op de meeste fora lees ik dat je de left-margin moet instellen op - (breedte div/2).
Maar dat lijkt zo omslachtig en wil bij mij niet altijd zo goed werken, nuja, ik werk pas met divs, dus zoveel kan ik er nog niet van.

Hoe kan ik er voor zorgen dat als ik verschillende verschilldende div , mooi onder elkaar aansluiten zonder dat je iets ziet van de "container" ik dacht eerst dat het iets te maken had met de positie van (absolute, relative,...) maar ik krijg het maar niet goed
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: div problemen

Berichtdoor KillerSponge » 19 jan 2010 18:27

Code: Selecteer alles
margin: 0 auto;


:)
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: div problemen

Berichtdoor Krassie » 19 jan 2010 18:32

bedankt dat werkt nu al,

nu nog het probleem van de twee onder elkaar...

ojaa, wat is zo de standaardbreedte van een inhoudsdiv (zoals hier op wmp bvb)?

edit: zeker niet op de kleuren letten, die zijn extra flashy zo dat ik goed ziet wat er gebeurd,
http://tinkiepix.coolpage.biz/
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: div problemen

Berichtdoor Krassie » 20 jan 2010 10:13

Hier is de css, was ik vergeten te vermelden
http://tinkiepix.coolpage.biz/style.css

en bron van de index:
Code: Selecteer alles
<html>
   <head>
      <title> TinkiePix &bull; Where reality gets captured &bull; Home (Blog)</title>
      <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
   </head>

   <body>
      <div id='container'>
      <div class='header'>
      test blablablabla
      </div>
      <div class='menu'>
      <p>TinkiePix is under construction!</p>
      </div>

      </div>
      </body>
</html>
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: div problemen

Berichtdoor Krassie » 21 jan 2010 13:07

& ik die dacht dat het een klein dingetje was, een vergetelheid, maar niemand weet het precies? Ik zou denken dat het normaal automatisch mooi moet aansluiten...
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: div problemen

Berichtdoor Stef » 21 jan 2010 17:32

Ik snap je vraag niet? :-) Ik weet niet precies wat je bedoeld en je website ziet er kloppend uit wat betreft die divs, als ik even snel kijk.

Wat betreft die breedtes moet je kijken naar de resoluties van je bezoekers; als je denkt dat ze nog op 800x600 zitten dan is je maximale breedte 750 of zelfs 700. Als de meeste op 1024x768 zitten dan kun je naar 900. Waar bijvoorbeeld WMP volgens mij ook zit.
Avatar gebruiker
Stef
wmpr
 
Berichten: 5575
Geregistreerd: 27 nov 2003 21:51

Re: div problemen

Berichtdoor Krassie » 21 jan 2010 18:58

Het is de bedoeling dat het rode mooi aan sluit bij het roze zonder het gele van de container te zien, of kan dat niet?
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: div problemen

Berichtdoor Remi » 21 jan 2010 19:30

voeg
Code: Selecteer alles
*{
margin: 0;
padding: 0;
}

toe boven aan je css bestand. Dat zou de trick moeten doen!
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22

Re: div problemen

Berichtdoor Krassie » 21 jan 2010 20:47

Remi schreef:voeg
Code: Selecteer alles
*{
margin: 0;
padding: 0;
}

toe boven aan je css bestand. Dat zou de trick moeten doen!

Gewoon er zo in ? En niet in de body zoals nu ?
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: div problemen

Berichtdoor Krassie » 22 jan 2010 20:32

Doet het niet... :(
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: div problemen

Berichtdoor DoubleJ » 25 jan 2010 12:23

Krassie schreef:Doet het niet... :(

Ik heb even de CSS aangepast, vergelijk onderstaande even met mij met de jouwe:
Code: Selecteer alles
/* reset all margins and paddings to zero */
* {
   margin: 0;
   padding: 0;
}

body {
   background: url('images/bgpatern.gif');
   font-family: 'comic sans', Purisa, serif;
   padding: 0;
   margin: 0;
   width: 100%;   
}

#container{
   margin: 0 auto;
   background: #FFFF00;
   width: 800px;
}

.header{
   background: #FFC0CB;
   width: 800px;
}

.menu{
   background: #FF0000;
   width: 800px;
   text-align: center;
}


De volgende dingen zullen opvallen:
Ik heb allen a {} weggehaald, normaal gesproken hebben deze regels geen invloed op je code, echter de volgende:a { color: # } heeft dat wel degelijk. Wat moet de browser hier doen? geen idee, hij interpreteerd de kleur die erachter staat maar er staat niks, en hierdoor wordt de rest van het CSS blad foutief uitgelezen.

Een tweede punt is het weghalen van <code>. Het betreft hier een CSS bestand, daar staat dus geen HTML code in.

Bovenstaande CSS zou in ieder geval moeten werken voor jouw(ik heb het alleen in Opera getest). Maar let er dus op dat er geen onvolledige CSS regels in je stylesheet staat, want deze zorgen ervoor dat hij fout geinterpreteerd wordt.
De wondere wereld van het wijde web.
Avatar gebruiker
DoubleJ
wmpr
 
Berichten: 253
Geregistreerd: 20 jan 2008 20:32

Re: div problemen

Berichtdoor Krassie » 25 jan 2010 13:43

Bedankt!

Zover had ik niet gedacht, aangezien ik geen error-melding kreeg :?
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: div problemen

Berichtdoor DoubleJ » 26 jan 2010 07:39

Krassie schreef:Bedankt!

Zover had ik niet gedacht, aangezien ik geen error-melding kreeg :?

En die zul je ook niet snel krijgen. Ik weet niet of dergelijke fouten door zo iets als "Firebug - Firefox" of "Dragonfly - Opera" worden opgemerkt.

Misschien is het wel een idee om dit te gebruiken bij het maken van je site.
De wondere wereld van het wijde web.
Avatar gebruiker
DoubleJ
wmpr
 
Berichten: 253
Geregistreerd: 20 jan 2008 20:32


Keer terug naar HTML, CSS, Javascript



cron