Pagina 1 van 1

Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 11 nov 2009 21:48
door Krassie
Ik zou graag een pagina inladen van een externe server, aangezien deze pagina regelmatig verandert van hoogte zou het inline frame zich automatisch moeten aan passen aan deze hoogte, heb al verschillende opties geprobeerd al enkele scripten, maar geen dat soelaas bracht...

Kent er iemand een script in java of php die dit kan?

Groetjes

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 12 nov 2009 01:03
door KillerSponge
Ik denk dat dit wel mogelijk is met javascript, maar tis wel een lastige opgave. Ik zal er vrijdag eens naar kijken, als ik wat meer tijd heb :P

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 12 nov 2009 01:16
door Derk

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 12 nov 2009 12:02
door Krassie
Derk schreef:http://users.skynet.be/javascript/essentials/iframe_auto.htm


Ja, maar dit zal dus niet werken met webpagina's die ik zelf niet beheer lijkt mij zo ... ?

Een andere die ik reeds geprobeerd heb, maar bij mij niet honderd 100% werkt is deze:

Code: Selecteer alles
  <script language="javascript" type="text/javascript">
      //onload = iFrameHeight;
      function iFrameHeight() {
         var h = 0;
         if ( !document.all ) {
            h = document.getElementById('blockrandom').contentDocument.height;
            document.getElementById('blockrandom').style.height = h + 60 + 'px';
         } else if( document.all ) {
            h = document.frames('blockrandom').document.body.scrollHeight;
            document.all.blockrandom.style.height = h + 20 + 'px';
         }
      }
        </script>
      <div class="contentpane">
               <iframe   
      onload="iFrameHeight()"
      id="blockrandom"
      src="pagina.php"
      width="100%"
      height="250"
      align="top"
      scrolling="no"
      frameborder="0"
      class="wrapper"
      target="bottom"
      name="naamvanframe">Uw browser ondersteunt geen inline frames. U kunt deze site niet bezoeken.</iframe>

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 14 nov 2009 16:17
door Krassie
KillerSponge, heb je er toevallig al eens aan gedacht? :metalana:

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 15 nov 2009 00:08
door KillerSponge
Mijn excuses, nog niet :P Heb een paar dagen moeten stressen voor een project van mn studie, en ben net de halve dag weg geweest naar een concert. Ik ga er nog naar kijken :P

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 15 nov 2009 10:26
door Krassie
Het mag ook iets anders zijn, niet dat ik iets anders ken, het moet gewoon enkele externe websites kunne invoegen (ook wordpress op locale host), en als er een link staat in die pagina mag alleen de ingevoegde pagina wijzigen, niet de gehele website...

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 15 nov 2009 17:39
door Krassie
Buh, graak er maar niet aan uit ^^, blijkbaar willen veel mensen zo iets via google... Maar werken die meeste scripts niet..

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 14:24
door Krassie
Niemand raad? Begint knap lastig te worden... :roll:

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 15:35
door KillerSponge
Ik zit nu op mn werk, maar ik geloof dat ik iets gevonden heb, dat iig op een website hier fatsoenlijk werkt :P

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 15:42
door Krassie
KillerSponge schreef:Ik zit nu op mn werk, maar ik geloof dat ik iets gevonden heb, dat iig op een website hier fatsoenlijk werkt :P

Werken en Studeren? :shock:

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 18:55
door KillerSponge
Hoe moet ik anders de huur/eten/studie/dure gadgets betalen :P

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 18:58
door Krassie
KillerSponge schreef:Hoe moet ik anders de huur/eten/studie/dure gadgets betalen :P

Humm, I Dunno, je ouders? :lol:

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 20:42
door Krassie
KillerSponge schreef:Ik zit nu op mn werk, maar ik geloof dat ik iets gevonden heb, dat iig op een website hier fatsoenlijk werkt :P

Als je thuis bent, kan je het dan ffe posten ? :pray:

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 21:00
door KillerSponge
Code: Selecteer alles
//Input the IDs of the IFRAMES you wish to dynamically resize to match its content height:
//Separate each ID with a comma. Examples: ["myframe1", "myframe2"] or ["myframe"] or [] for none:
var iframeids=["myframe"];

//Should script hide iframe from browsers that don't support this script (non IE5+/NS6+ browsers. Recommended):
var iframehide="no";

var getCCVersion=navigator.userAgent.substring(navigator.userAgent.indexOf("Chrome")).split("/")[1];
var getFFVersion=navigator.userAgent.substring(navigator.userAgent.indexOf("Firefox")).split("/")[1];
var FFextraHeight=parseFloat(getFFVersion+getCCVersion)>=0.1? 60 : 0; //extra height in px to add to iframe in FireFox 1.0+ browsers

function resizeCaller() {
   var dyniframe=new Array()
   for (i=0; i<iframeids.length; i++){
      if (document.getElementById)
         resizeIframe(iframeids)
      //reveal iframe for lower end browsers? (see var above):
      if ((document.all || document.getElementById) && iframehide=="no"){
         var tempobj=document.all? document.all[iframeids] : document.getElementById(iframeids)
         tempobj.style.display="block"
      }
   }
}

function resizeIframe(frameid){
   var currentfr=document.getElementById(frameid)
   if (currentfr && !window.opera){
      currentfr.style.display = "block";
      if (currentfr.contentDocument && currentfr.contentDocument.body.offsetHeight); //ns6 syntax
         currentfr.height = currentfr.contentDocument.body.offsetHeight+FFextraHeight;
      else if (currentfr.Document && currentfr.Document.body.scrollHeight); //ie5+ syntax
         currentfr.height = currentfr.Document.body.scrollHeight;
      if (currentfr.addEventListener);
         currentfr.addEventListener("load", readjustIframe, false);
      else if (currentfr.attachEvent){
         currentfr.detachEvent("onload", readjustIframe); // Bug fix line
         currentfr.attachEvent("onload", readjustIframe);
      }
   }
}

function readjustIframe(loadevt) {
   var crossevt=(window.event)? event : loadevt;
   var iframeroot=(crossevt.currentTarget)? crossevt.currentTarget : crossevt.srcElement
   if (iframeroot)
      resizeIframe(iframeroot.id);
}

function loadintoIframe(iframeid, url){
   if (document.getElementById)
   document.getElementById(iframeid).src=url
}

if (window.addEventListener)
   window.addEventListener("load", resizeCaller, false)
else if (window.attachEvent)
   window.attachEvent("onload", resizeCaller)
else
   window.onload=resizeCaller


Dat heb ik gevonden. Niet getest verder, maar het werkte daar :P

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 21:14
door Krassie
Dadelijk proberen, ziet er wel naar uit dat ie browser problemen zal hebben... :(

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 21:29
door Krassie
http://tinkiepix.comlu.com/ , blijkt niet direct te werken, ik blijf ffe zoeken, als jullie het zien , let me know ^^

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 22:45
door Krassie
Ik heb een ander script gebruikt, het vreemde is dat hij het op de home wel doet (op eigen server, wordpress), en op netlog en facebook niet...

Gebruikte code is: http://www.sitemasters.be/forum/11/2292 ... frame_auto

dit is met nog een andere code ; en werkt net iets beter, volgens mij ligt het gwn aan de link fzo die ik gebruik van netlog?

http://tinkiepix.comlu.com/netlog%20-%20kopie.php met code http://guymal.com/mycode/100_percent_iframe/

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 22:53
door KillerSponge
We kunnen die linkjes niet bekijken omdat je site nog "under review" is :P

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 16 nov 2009 22:54
door Krassie
KillerSponge schreef:We kunnen die linkjes niet bekijken omdat je site nog "under review" is :P

:( ik kan ze nochtans wel zien? dat ding weet wss mijn ip nog ; nouja morgen dan ^^; slapens tijd :)

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 17 nov 2009 06:58
door Krassie
De website werkt nu wel bij mij ^^; alleen die frames nog niet :roll:

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 17 nov 2009 19:44
door Moonstrike
Waarom zorg je er niet voor dat die netlog pagina in een nieuw tabblad opent, via een iframe een andere site bekijken vind ik zeer onhandig werken.

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 17 nov 2009 19:53
door Krassie
Blijkbaar zijn iframes out, wat is dan het werkende alternatief?

Maar wat zet je dan op die pagina , niets eigenlijk ? Zou wel nog ene linkje zetten van openen in een nieuw venster mocht ik dit eerst aan de praat krijgen...

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 17 nov 2009 20:43
door KillerSponge
Iframes mogen officieel al niet meer inderdaad. In principe mag je content van andere websites niet zomaar 'in' je website laden, al was het maar omdat je nooit weet wat die website allemaal uit vreet. Als je een andere website wil laten zien moet eigenlijk gewoon een linkje naar die website maken. Nieuw venster maken mag officieel namelijk ook niet! ;)

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

BerichtGeplaatst: 17 nov 2009 21:36
door Krassie
KillerSponge schreef:Iframes mogen officieel al niet meer inderdaad. In principe mag je content van andere websites niet zomaar 'in' je website laden, al was het maar omdat je nooit weet wat die website allemaal uit vreet. Als je een andere website wil laten zien moet eigenlijk gewoon een linkje naar die website maken. Nieuw venster maken mag officieel namelijk ook niet! ;)


Mja ok dan is het maar zo ^^, toch bedankt! 8-)