aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Het echte opmaakwerk, alles vragen over HTMLen, CSSen en Javascripten.

Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 11 nov 2009 21:48

Ik zou graag een pagina inladen van een externe server, aangezien deze pagina regelmatig verandert van hoogte zou het inline frame zich automatisch moeten aan passen aan deze hoogte, heb al verschillende opties geprobeerd al enkele scripten, maar geen dat soelaas bracht...

Kent er iemand een script in java of php die dit kan?

Groetjes
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor KillerSponge » 12 nov 2009 01:03

Ik denk dat dit wel mogelijk is met javascript, maar tis wel een lastige opgave. Ik zal er vrijdag eens naar kijken, als ik wat meer tijd heb :P
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Derk » 12 nov 2009 01:16

Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 12 nov 2009 12:02

Derk schreef:http://users.skynet.be/javascript/essentials/iframe_auto.htm


Ja, maar dit zal dus niet werken met webpagina's die ik zelf niet beheer lijkt mij zo ... ?

Een andere die ik reeds geprobeerd heb, maar bij mij niet honderd 100% werkt is deze:

Code: Selecteer alles
  <script language="javascript" type="text/javascript">
      //onload = iFrameHeight;
      function iFrameHeight() {
         var h = 0;
         if ( !document.all ) {
            h = document.getElementById('blockrandom').contentDocument.height;
            document.getElementById('blockrandom').style.height = h + 60 + 'px';
         } else if( document.all ) {
            h = document.frames('blockrandom').document.body.scrollHeight;
            document.all.blockrandom.style.height = h + 20 + 'px';
         }
      }
        </script>
      <div class="contentpane">
               <iframe   
      onload="iFrameHeight()"
      id="blockrandom"
      src="pagina.php"
      width="100%"
      height="250"
      align="top"
      scrolling="no"
      frameborder="0"
      class="wrapper"
      target="bottom"
      name="naamvanframe">Uw browser ondersteunt geen inline frames. U kunt deze site niet bezoeken.</iframe>
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 14 nov 2009 16:17

KillerSponge, heb je er toevallig al eens aan gedacht? :metalana:
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor KillerSponge » 15 nov 2009 00:08

Mijn excuses, nog niet :P Heb een paar dagen moeten stressen voor een project van mn studie, en ben net de halve dag weg geweest naar een concert. Ik ga er nog naar kijken :P
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 15 nov 2009 10:26

Het mag ook iets anders zijn, niet dat ik iets anders ken, het moet gewoon enkele externe websites kunne invoegen (ook wordpress op locale host), en als er een link staat in die pagina mag alleen de ingevoegde pagina wijzigen, niet de gehele website...
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 15 nov 2009 17:39

Buh, graak er maar niet aan uit ^^, blijkbaar willen veel mensen zo iets via google... Maar werken die meeste scripts niet..
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 16 nov 2009 14:24

Niemand raad? Begint knap lastig te worden... :roll:
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor KillerSponge » 16 nov 2009 15:35

Ik zit nu op mn werk, maar ik geloof dat ik iets gevonden heb, dat iig op een website hier fatsoenlijk werkt :P
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 16 nov 2009 15:42

KillerSponge schreef:Ik zit nu op mn werk, maar ik geloof dat ik iets gevonden heb, dat iig op een website hier fatsoenlijk werkt :P

Werken en Studeren? :shock:
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor KillerSponge » 16 nov 2009 18:55

Hoe moet ik anders de huur/eten/studie/dure gadgets betalen :P
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 16 nov 2009 18:58

KillerSponge schreef:Hoe moet ik anders de huur/eten/studie/dure gadgets betalen :P

Humm, I Dunno, je ouders? :lol:
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 16 nov 2009 20:42

KillerSponge schreef:Ik zit nu op mn werk, maar ik geloof dat ik iets gevonden heb, dat iig op een website hier fatsoenlijk werkt :P

Als je thuis bent, kan je het dan ffe posten ? :pray:
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor KillerSponge » 16 nov 2009 21:00

Code: Selecteer alles
//Input the IDs of the IFRAMES you wish to dynamically resize to match its content height:
//Separate each ID with a comma. Examples: ["myframe1", "myframe2"] or ["myframe"] or [] for none:
var iframeids=["myframe"];

//Should script hide iframe from browsers that don't support this script (non IE5+/NS6+ browsers. Recommended):
var iframehide="no";

var getCCVersion=navigator.userAgent.substring(navigator.userAgent.indexOf("Chrome")).split("/")[1];
var getFFVersion=navigator.userAgent.substring(navigator.userAgent.indexOf("Firefox")).split("/")[1];
var FFextraHeight=parseFloat(getFFVersion+getCCVersion)>=0.1? 60 : 0; //extra height in px to add to iframe in FireFox 1.0+ browsers

function resizeCaller() {
   var dyniframe=new Array()
   for (i=0; i<iframeids.length; i++){
      if (document.getElementById)
         resizeIframe(iframeids)
      //reveal iframe for lower end browsers? (see var above):
      if ((document.all || document.getElementById) && iframehide=="no"){
         var tempobj=document.all? document.all[iframeids] : document.getElementById(iframeids)
         tempobj.style.display="block"
      }
   }
}

function resizeIframe(frameid){
   var currentfr=document.getElementById(frameid)
   if (currentfr && !window.opera){
      currentfr.style.display = "block";
      if (currentfr.contentDocument && currentfr.contentDocument.body.offsetHeight); //ns6 syntax
         currentfr.height = currentfr.contentDocument.body.offsetHeight+FFextraHeight;
      else if (currentfr.Document && currentfr.Document.body.scrollHeight); //ie5+ syntax
         currentfr.height = currentfr.Document.body.scrollHeight;
      if (currentfr.addEventListener);
         currentfr.addEventListener("load", readjustIframe, false);
      else if (currentfr.attachEvent){
         currentfr.detachEvent("onload", readjustIframe); // Bug fix line
         currentfr.attachEvent("onload", readjustIframe);
      }
   }
}

function readjustIframe(loadevt) {
   var crossevt=(window.event)? event : loadevt;
   var iframeroot=(crossevt.currentTarget)? crossevt.currentTarget : crossevt.srcElement
   if (iframeroot)
      resizeIframe(iframeroot.id);
}

function loadintoIframe(iframeid, url){
   if (document.getElementById)
   document.getElementById(iframeid).src=url
}

if (window.addEventListener)
   window.addEventListener("load", resizeCaller, false)
else if (window.attachEvent)
   window.attachEvent("onload", resizeCaller)
else
   window.onload=resizeCaller


Dat heb ik gevonden. Niet getest verder, maar het werkte daar :P
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 16 nov 2009 21:14

Dadelijk proberen, ziet er wel naar uit dat ie browser problemen zal hebben... :(
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 16 nov 2009 21:29

http://tinkiepix.comlu.com/ , blijkt niet direct te werken, ik blijf ffe zoeken, als jullie het zien , let me know ^^
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 16 nov 2009 22:45

Ik heb een ander script gebruikt, het vreemde is dat hij het op de home wel doet (op eigen server, wordpress), en op netlog en facebook niet...

Gebruikte code is: http://www.sitemasters.be/forum/11/2292 ... frame_auto

dit is met nog een andere code ; en werkt net iets beter, volgens mij ligt het gwn aan de link fzo die ik gebruik van netlog?

http://tinkiepix.comlu.com/netlog%20-%20kopie.php met code http://guymal.com/mycode/100_percent_iframe/
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor KillerSponge » 16 nov 2009 22:53

We kunnen die linkjes niet bekijken omdat je site nog "under review" is :P
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 16 nov 2009 22:54

KillerSponge schreef:We kunnen die linkjes niet bekijken omdat je site nog "under review" is :P

:( ik kan ze nochtans wel zien? dat ding weet wss mijn ip nog ; nouja morgen dan ^^; slapens tijd :)
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 17 nov 2009 06:58

De website werkt nu wel bij mij ^^; alleen die frames nog niet :roll:
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Moonstrike » 17 nov 2009 19:44

Waarom zorg je er niet voor dat die netlog pagina in een nieuw tabblad opent, via een iframe een andere site bekijken vind ik zeer onhandig werken.
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 17 nov 2009 19:53

Blijkbaar zijn iframes out, wat is dan het werkende alternatief?

Maar wat zet je dan op die pagina , niets eigenlijk ? Zou wel nog ene linkje zetten van openen in een nieuw venster mocht ik dit eerst aan de praat krijgen...
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor KillerSponge » 17 nov 2009 20:43

Iframes mogen officieel al niet meer inderdaad. In principe mag je content van andere websites niet zomaar 'in' je website laden, al was het maar omdat je nooit weet wat die website allemaal uit vreet. Als je een andere website wil laten zien moet eigenlijk gewoon een linkje naar die website maken. Nieuw venster maken mag officieel namelijk ook niet! ;)
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Inline frame dat automatisch de goede hoogte bepaalt

Berichtdoor Krassie » 17 nov 2009 21:36

KillerSponge schreef:Iframes mogen officieel al niet meer inderdaad. In principe mag je content van andere websites niet zomaar 'in' je website laden, al was het maar omdat je nooit weet wat die website allemaal uit vreet. Als je een andere website wil laten zien moet eigenlijk gewoon een linkje naar die website maken. Nieuw venster maken mag officieel namelijk ook niet! ;)


Mja ok dan is het maar zo ^^, toch bedankt! 8-)
Avatar gebruiker
Krassie
wmpr
 
Berichten: 4526
Geregistreerd: 15 dec 2003 06:28
Woonplaats: Oost-Vlaanderen - België


Keer terug naar HTML, CSS, Javascript



cron