aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

Javascript runtime error bij IE

Het echte opmaakwerk, alles vragen over HTMLen, CSSen en Javascripten.

Javascript runtime error bij IE

Berichtdoor Stef » 26 mei 2009 10:11

Ik voer een ajaxbewerking uit:

Javascript:
Code: Selecteer alles
//
// search accounts
function account_search(keyword)
{
   if (xmlHttp) {
      xmlHttp.open('GET', '../includes/ajaxdata.php?m=accountsearch&q='+keyword);
   
      xmlHttp.onreadystatechange = function () {
         if (xmlHttp.readyState == 4) {
            new Effect.Appear("accountsoverzicht", {delay: 2});
         document.getElementById('accountsoverzicht').innerHTML = xmlHttp.responseText;
                }
      };
         
      xmlHttp.send(null);
   }
}


HTML:
Code: Selecteer alles
echo '<tbody id="accountsoverzicht"></tbody>';


Echter geeft hij de melding:
Code: Selecteer alles
Onbekende runtime-fout  functions.js, regel 145 teken 5

en dat is deze regel:
Code: Selecteer alles
document.getElementById('accountsoverzicht').innerHTML = xmlHttp.responseText;


Wie zegt mij wat hier niet klopt? :(
Avatar gebruiker
Stef
wmpr
 
Berichten: 5575
Geregistreerd: 27 nov 2003 21:51

Re: Javascript runtime error bij IE

Berichtdoor KillerSponge » 26 mei 2009 23:54

Je weet dat de regels bij JS foutmeldingen in IE total bollocks is? Je kan t beste (externe) debugger zoeken voor IE, of IE8 proberen, die heeft wel een (soort van) fatsoenlijke debugger.
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Javascript runtime error bij IE

Berichtdoor Stef » 27 mei 2009 09:39

Dit geeft IE8 debugger terug, hij pikt: document.getElementById('accountsoverzicht') niet. Zou het aan de 'tbody' liggen?
Avatar gebruiker
Stef
wmpr
 
Berichten: 5575
Geregistreerd: 27 nov 2003 21:51

Re: Javascript runtime error bij IE

Berichtdoor KillerSponge » 27 mei 2009 10:32

Ik zou het eerlijk gezegd zo niet weten. Maar ik zie dat je Scriptaculous gebruikt, die heeft toch ook Prototype? Die heeft een ingebouwd Ajax object dat je kan gebruiken, misschien werkt die wel? Mss het proberen waard :P
Blabla en andere onzin - http://killersponge.nl
Avatar gebruiker
KillerSponge
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 14456
Geregistreerd: 24 aug 2004 13:05

Re: Javascript runtime error bij IE

Berichtdoor Stefan » 27 mei 2009 17:16

Wellicht heb je hier iets aan: http://gathering.tweakers.net/forum/lis ... es/1130081 (3e post...)
Opzoek naar een webdesigner? http://webtilize.net/
Avatar gebruiker
Stefan
wmpr
 
Berichten: 406
Geregistreerd: 27 dec 2007 14:08
Woonplaats: Ter Aar


Keer terug naar HTML, CSS, Javascript



cron