aan alle goede dingen komt een eind, webmasterplein.net 2003 - 2013
wij danken jullie voor al mooie momenten die dankzij dit forum ontstonden - Derk, Rutger en Stef

Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Het echte opmaakwerk, alles vragen over HTMLen, CSSen en Javascripten.

Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor nerd111 » 22 okt 2008 14:34

Beste allemaal,

Ik heb een scriptje nodigt dat ervoor zorgt dat als je met de muis over een bepaalde tekst gaat, de inhoud van de pagina verandert.

Dus als je eerst hebt staan: Hallo, luitjes. En je gaat er met je muis overheen, dat er dan: "Hallo, koe" staat.

Bestaat dit Uberhaubt?

Ik wacht jullie reactie af,

Jasper
Met vriendelijke groeten,
Jasper
nerd111
wmpr
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 11 okt 2008 20:00

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor Johan » 22 okt 2008 15:11

Je hebt het scriptje, en wilt weten of het bestaat..? :?
Avatar gebruiker
Johan
wmpr
 
Berichten: 676
Geregistreerd: 07 jan 2008 15:42

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor nerd111 » 22 okt 2008 15:14

nerd111 schreef:
Ik heb een scriptje nodigt


Dus ik heb hem nog niet...
Met vriendelijke groeten,
Jasper
nerd111
wmpr
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 11 okt 2008 20:00

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor Johan » 22 okt 2008 15:22

Whoops, ik had 'nodigt' niet gelezen.. :oops:
Avatar gebruiker
Johan
wmpr
 
Berichten: 676
Geregistreerd: 07 jan 2008 15:42

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor frizzy » 22 okt 2008 15:29

Code: Selecteer alles
<body id="body">
<div onmouseover="getElementById('body').innerHTML = 'Iets2';" onmouseout="getElementById('body').innerHTML = 'Iets';">
Iets
</div>
</body>
frizzy
wmpr
 
Berichten: 4261
Geregistreerd: 20 sep 2006 16:03
Woonplaats: Boskoop :D

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor nerd111 » 22 okt 2008 15:47

bedankt voor je reactie.

het werkt idd, maar hoe kan je specificeren waar je muis over heen moet gaan, wil de tekst veranderen?

want als je nu al op body komt, verandert de tekst...

mvg,

Jasper
Met vriendelijke groeten,
Jasper
nerd111
wmpr
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 11 okt 2008 20:00

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor Remi » 22 okt 2008 15:59

onmouseover="getElementById('body').innerHTML = 'Iets2';"
Hier mee verandert hij de inhoud van het element het id body, naar iets2.
Maar als jij ergens een blockquote of p hebt staan met het id klaas. dan verander je body in klaas. Die iets2 is de nieuwe inhoud. Jij wilde Hallo Koe, dan verander je Iets2 in Hallo Koe.
Het maakt niet uit of het scriptje binnenin het stuk staat dat vervangen wordt.
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor ElbertF » 22 okt 2008 17:09

Gebruik <span> i.p.v. <div>, de laatste is namelijk net zo breed als de pagina.
Avatar gebruiker
ElbertF
wmpr
 
Berichten: 1310
Geregistreerd: 14 nov 2007 22:09

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor nerd111 » 22 okt 2008 18:08

Bedankt!

Ik moet het nu echter op een list gaan toevoegen (met ul en li) en ik heb nog steeds dat als je alleen maar op dezelfde hoogte komt van de tekst, deze al veranderd.

Kan iemand mij helpen?

Mvg,

jasper
Met vriendelijke groeten,
Jasper
nerd111
wmpr
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 11 okt 2008 20:00

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor Remi » 22 okt 2008 18:48

Je wilt dat het verandert als je klikt?
Zo ja, dan gebruik je niet onmouseover, maar onclick

dus dat wordt dan:
onclick="getElementById('body').innerHTML = 'Iets2';"
Laatst bijgewerkt door Remi op 22 okt 2008 19:35, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor Moonstrike » 22 okt 2008 19:13

Nee hij wilt dat de tekst verandert als je over een bepaald gebied heen gaat en hij dus kan kiezen .
ipv dat als je over een gedeelte van de tekst heen gaat de inhoud gelijk verandert(als ik het goed heb).
Avatar gebruiker
Moonstrike
wmpr
 
Berichten: 3287
Geregistreerd: 22 apr 2006 14:40
Woonplaats: Lui lekker land 8)

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor Remi » 22 okt 2008 19:36

Ik begrijp pas wat je bedoelt.
Zoals Elbert al zei (die het probleem dus al voorzag) moet je een <span> gebruiken. Binnen je <li>.
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor Derk » 22 okt 2008 23:10

Dit zou beter passen in een ander forum (javascript?).
Afbeelding
Avatar gebruiker
Derk
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 12634
Geregistreerd: 27 nov 2003 19:50
Woonplaats: Houten

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor libia » 23 okt 2008 20:58

Remi schreef:Ik begrijp pas wat je bedoelt.
Zoals Elbert al zei (die het probleem dus al voorzag) moet je een <span> gebruiken. Binnen je <li>.

hij wilt het nu wel op de zelfde hoogte geloof ik, dat betekend dus een divje gok ik :)

Code: Selecteer alles
<ul>
<li><div onmouseover="this.innerHTML = 'Aardappels met chocoladevla!'" onmouseout="this.innerHTML = 'Berenkoekjes!'">Tomaten met suikersaus</div></li>
<li><div onmouseover="this.innerHTML = 'Boerenkool met kaasworteltjes!'" onmouseout="this.innerHTML = 'Bananenfrikandellen!'">Gekkekoeienziekte op een stokje</div></li>
</ul>

(niet getest uiteraard!
Avatar gebruiker
libia
wmpr
 
Berichten: 4149
Geregistreerd: 23 okt 2005 14:14
Woonplaats: Alphe!!

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor nerd111 » 31 okt 2008 18:57

Bedankt voor jullie reacties.

Hoe krijg je het echter voor elkaar om dat als je van de li afgaat, de div tekst weer gewoon normaal wordt?

mvg!
Met vriendelijke groeten,
Jasper
nerd111
wmpr
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 11 okt 2008 20:00

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor ElbertF » 31 okt 2008 19:47

onmouseout=""

:}
Avatar gebruiker
ElbertF
wmpr
 
Berichten: 1310
Geregistreerd: 14 nov 2007 22:09

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor nerd111 » 01 nov 2008 11:27

Bedankt voor je reactie, maar als ik dat doe, blijft de tekst op hetzelfde staan als bij MouseOver...

Ik wil het nu nml. toepassen op een submenu, als je over een menuknop gaat, veranderd de tekst van de normale homepage. Ik wil dan dat als je er weer vanaf gaat, de tekst weer normaal wordt.

Ook wil ik in MouseOver een lijst maken, kan dit en zo ja hoe?

Mvg!
Met vriendelijke groeten,
Jasper
nerd111
wmpr
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 11 okt 2008 20:00

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor nerd111 » 05 nov 2008 20:32

Somebody?
Met vriendelijke groeten,
Jasper
nerd111
wmpr
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 11 okt 2008 20:00

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor Remi » 05 nov 2008 21:25

bij onmouseout geef je aan waar de tekst in moet veranderen als je je muis er weer van af haalt. Als je wilt dat hij weer leeg is doe je:
onmouseout="getElementById('body').innerHTML = ' ' ; "
Avatar gebruiker
Remi
wmpr
 
Berichten: 3010
Geregistreerd: 04 apr 2006 15:22

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor nerd111 » 08 nov 2008 18:38

oke. bedankt en de weet je toevallig ook over <li> in mouseover?
Met vriendelijke groeten,
Jasper
nerd111
wmpr
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 11 okt 2008 20:00

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor libia » 08 nov 2008 19:15

nerd111 schreef:oke. bedankt en de weet je toevallig ook over <li> in mouseover?

je kunt je li een id meegeven: <li id="list_item">...</li>, dan kun je ergens anders bijvoorbeeld dit doen: onmouseover="getElementById('list_item').innerHTML = 'Nieuwe tekst' ; " en zo: onmouseout="getElementById('list_item').innerHTML = 'Oude tekst' ; "
Avatar gebruiker
libia
wmpr
 
Berichten: 4149
Geregistreerd: 23 okt 2005 14:14
Woonplaats: Alphe!!

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor nerd111 » 09 nov 2008 17:03

Huhm... het wil niet echt lukken :D... Het resultaat is deze: http://in-zicht.in/1.html

Mijn doel is dus dat als je over een stukje tekst gaat dat de gewone tekst (niet dezelfde waar je overheen gaat, maar eentje daarnaast) verandert in een lijst met daarin tekst. De bedoeling is ook dat als je er dan vanaf gaat, de tekst weer 'normaal' wordt.

Iemand?
Met vriendelijke groeten,
Jasper
nerd111
wmpr
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 11 okt 2008 20:00

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor libia » 09 nov 2008 17:12

oke.. wat je ook kunt doen is het volgende (niet getest)
Code: Selecteer alles
<div id="d1">Tekst hier</div>
<div id="d2" style="display: none;"><ul><li>Lijst hier</li></ul></div>
<div onmouseover="over()" onmouseout="out()">lol</div>


en dan wat javascript:
Code: Selecteer alles
function over()
{
   document.getElementById('d1').style.display = 'none';
   document.getElementById('d2').style.display = 'block';
}
function out()
{
   document.getElementById('d2').style.display = 'none';
   document.getElementById('d1').style.display = 'block';
}
Avatar gebruiker
libia
wmpr
 
Berichten: 4149
Geregistreerd: 23 okt 2005 14:14
Woonplaats: Alphe!!

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor nerd111 » 09 nov 2008 17:21

Dat heb ik gedaan, maar nu spaced het echt, kijk maar: http://www.in-zicht.in/1.html

edit: maar het lijkt wel de goede kant op te gaan:D
Met vriendelijke groeten,
Jasper
nerd111
wmpr
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 11 okt 2008 20:00

Re: Inhoud veranderd als je met de muis ergens overheen gaat

Berichtdoor libia » 09 nov 2008 19:46

nerd111 schreef:Dat heb ik gedaan, maar nu spaced het echt, kijk maar: http://www.in-zicht.in/1.html

edit: maar het lijkt wel de goede kant op te gaan:D

ja.. dat komt natuurlijk omdat de div verschuift.. je moet die div met de onmouseover en de onmouseout dus links van of boven de rest zetten :)
Avatar gebruiker
libia
wmpr
 
Berichten: 4149
Geregistreerd: 23 okt 2005 14:14
Woonplaats: Alphe!!

Volgende

Keer terug naar HTML, CSS, Javascript



cron