Pagina 1 van 1

Graag jullie opmerkingen!

BerichtGeplaatst: 23 apr 2008 09:39
door Inge Bakker
Hallo allemaal,

Ik ben erg benieuwd wat jullie van mijn website vinden, http://www.orangewebbers.nl

SEO-technisch moet ik nog behoorlijk wat verbeteren, maar hoor graag jullie opmerkingen over looks en functionaliteiten.

Als jullie verbeterideeen hebben hoor ik het graag.

Groetjes,
Inge

Re: Graag jullie opmerkingen!

BerichtGeplaatst: 23 apr 2008 11:01
door ElbertF
Leuk, ik heb 'm even 'getest'. ^_^ Qua vormgeving vind ik het er wel wat gedateerd uitzien, en qua gebruiksvriendelijkheid kan het beter. Om bij je navigatie te komen moet ik bijv. omlaag scrollen, en bij een zoekopdracht met (heel) veel resultaten zou 't wel handig zijn als deze verspreid worden over meerdere pagina's.

Het duurde trouwens even eer ik doorhad dat "webdesign" onder "telefonie en internet" stond. ;)

Re: Graag jullie opmerkingen!

BerichtGeplaatst: 26 mei 2008 02:34
door Zedd
hallo,

orangewebbers grappige naam,
jammer echter dat je 2 of 3 verschillende tinten orange gebruikt dit komt de layout niet ten goede

verder kan je het beste de tabellen met sites flink donwgrade en zo eenvoudig mogelijk houden kwa opmaak tenslotte geld nog steeds less is more de pagina oogt nu erg onrustig met dat herhalende blauw steeds

dus gewoon zwart kop iets groter desnoods ook bold met witte achtergrond

maar das mijn mening ;)

Re: Graag jullie opmerkingen!

BerichtGeplaatst: 27 mei 2008 13:12
door frizzy
Ik vind hem al rustig genoeg, ik zou hem juist iets meer 'pit' geven. Niet door veel kleuren, maar iets 'voller'.

Re: Graag jullie opmerkingen!

BerichtGeplaatst: 01 jun 2008 10:49
door klaas
Zedd schreef:verder kan je het beste de tabellen met sites flink donwgrade en zo eenvoudig mogelijk houden kwa opmaak tenslotte geld nog steeds less is more de pagina oogt nu erg onrustig met dat herhalende blauw steeds

Eens.
Er staat nu teveel overbodige informatie in de tabel waardoor je de weg kwijt raakt. De (sub)categorie bijvoorbeeld kun je beter als broodkruimelnavigatie aan de bovenkant van je pagina zetten.

Verder vind ik die twee symmetrische kolommen niet echt geweldig, je kunt beter bijvoorbeeld aan de linkerkant een overzicht van alle categorieën zetten en aan de rechterkant je zoekresultaten die door de gebruiker naar keuze gesorteerd kunnen worden op datum, type, categorie of andere eigenschap. Voor het overzicht is het dan voldoende als die zoekresultaten alleen bestaan uit een titel en een korte omschrijving, en heel eventueel een thumbnailtje. Voor het gemak van bezoekers raad ik je aan om zowel titel als beschrijving als thumbnail aanklikbaar te maken en dat kleine "bezoek website" linkje achterwege te laten.

Overige opmerkingen:
  • Maak een keuze tussen Engels en Nederlands. Die Engelstalige kreten aan de bovenkant zouden het goed doen op een Engelstalige website, maar op een Nederlandstalige site ziet het er een beetje amateuristisch uit.
  • Consequent gebruik van hoofdletters (alleen aan het begin van een zin en bij eigennamen, verder nergens)
  • Na iedere komma en punt hoort een spatie en ampersands hebben zowel voor als achter een spatie
  • Een indeling in negenendertig categorieën die ook nog eens een keer onderverdeeld zijn in subcategorieën is nogal overkill. Ik zou het houden bij hooguit twintig categorieën en de subcategorieën gewoon helemaal achterwege laten.

Re: Graag jullie opmerkingen!

BerichtGeplaatst: 06 aug 2008 04:06
door Zedd
frizzy schreef:Ik vind hem al rustig genoeg, ik zou hem juist iets meer 'pit' geven. Niet door veel kleuren, maar iets 'voller'.


jaja frizzy ik vraag me af van welke media jij komt, maar daar wil denk niemand graag bij horen, je schrijft iets meer pit geven niet door kleuren maar iets "voller"

ten eerst pit geef je niet aan een desing door kleuren maar door de contrast van de kleuren in combinatie met goede typografie van de tekst, voller is het geheel samenvoegen zodat het een is en je dus niet spreekt over voller maar TOTAAL BEELD het GEHEEL je kan afzonderlijk nog zo een mooi design maken maar als het geheel niet klopt het je geen TOTAAL BEELD, en dat vergeten een hoop mensen het gaat altijd om het beeld en waar je aandacht op wilt trekken van het menselijk OOG pfffffffffffff

zoals klaas die weet waar die over praat :mrgreen:

Re: Graag jullie opmerkingen!

BerichtGeplaatst: 06 aug 2008 07:26
door frizzy
@prettpakket
Kijk a.u.b. even naar de datum

Re: Graag jullie opmerkingen!

BerichtGeplaatst: 08 aug 2008 11:18
door Stef
Of je reageert inhoudelijk? :ugeek:

Re: Graag jullie opmerkingen!

BerichtGeplaatst: 08 aug 2008 11:38
door frizzy
Ik ga geen discussie aan, als hij mijn comment niet goed vind is dat natuurlijk goed. Wat ik minder vind is op oude topics reageren, terwijl er nieuwe zijn zonder reacties. Ook snap ik niet echt wat hij bedoelt, een HEEL BEELD (let vooral op de caps wat ik zeer ergelijk vind). Wat heel beeld? Bedoelt hij dat het niet goed bij elkaar past? Dat kan wel kloppen, een serieus onderwerp met felle kleuren. Maar dat kan best tegenwoordig, ik denk dat het vooral ligt aan de manier hoe het opgebouwt is. Grote ouderwetse fonts, en onduidelijke vakken. Als een goed voorbeeld neem ik webmasterplein, webmasterplein gebruik ook felle kleuren. Maar omdat elke reactie, menu enz. in een appart veld staat komt het toch proffesioneel over.

Hierbij de reactie,
m.v.g.
Frizzy